Da li znate šta su „soap brows” koje su zavladale Instagramom?

by | jul 10, 2020
obrve

Obrve – za neke devojke dika, a za druge uvek velika muka. Zašto je to tako?

Kao i s mnogim drugim beauty trendovima, kako postanu drastičniji – toliko nam teže padne kada odu u zaborav. Hoće li se to desiti i kad je najnoviji trend obrva u pitanju? (Pročitaj: Makeup frižideri – još jedna bespotrebna stvar ili pak korisno pomagalo?)

Naime, tako je bilo posle razdoblja devedesetih godina i početka dvehiljaditih, kada su u modi bilo jako tanke obrve. Nakon toga, pre nekoliko godina, čini se bez perioda privikavanja, došlo je do nove vladavine – gustih obrva. A leto 2020. rezervisano je za još jednu njihovu varijantu – tzv. soap brows, to jest one koje deluju razbarušeno.

Ovaj trend savršeno demonstriraju mnoge poznate dame, kao što su Kara Delevinj, Lili Koling i Emili Klark, a po ugledu na njih – nose ih svi koji imaju prirodno pune obrve i talenat da ih oblikuju tako.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robin Evans Brows (@robinevansbrows) on

Soap brows zavladale su društvenim mrežama, pa ih možemo pronaći u mnogim beauty tutorijalima i šminkera i influensera.

Inače, soap brows podrazumeva posebnu metodu začešljavanja obrva. Umesto gela za obrve, koristi se sapun za ruke (odatle i ime). Iako na prvu zvuči pomalo čudno, trend je prihvaćen iz istih stopa, a šminkeri su prvi koji su stali u njegovu odbranu – jer i ranije su se često služili ovom tehnikom. (Pročitaj: Lepi i zdravi: Dramatična šminka za oči savršena uz nošenje maske)

Švedska šminkerka Linda Halberg pojasnila je, naime, svim skepticima da je ovakav vid učvršćivanja obrva sapunom uvek bio popularan među profesionalcima, ali je na Instagramu doživeo procvat i popularnost tek ove godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Hallberg (@lindahallberg) on

Linda objašnjava i da ćete, i ako nemate prirodno guste obrve, ovom tehnikom postići takav utisak (barem delimično). Ova šminkerka je dala i logično objašnjenje zbog čega bira soap brows. Ona tvrdi da efekat koji se dobija ovom tehnikom ne može da se postigne gelom, a razlog se krije u tome što su gelovi napravljeni na bazi vode, pa, kad se ljudi znoje, efekat gela počne da slabi.

Kako se dobijaju ovakve obrve, pogledajte u videu ispod:

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images