Transformacija Džen Atkin: Od ostavljene bucke do mis Velike Britanije

by | februar 26, 2020
mis britanije

Džen Atkin je pre tri godine ostavljena nekoliko dana pred svadbu, jer je bila previše „debela“. Nije se demoralisala, promenila je svoj život iz korena i ove godine postala Mis Velike Britanije.

Sigurne ste da vas partner voli baš onekve kakve ste. To je mislila i Džen Atkin koja je pre tri godine planirala svoje venčanje iz snova. Međutim, njen verenik je želeo nešto potpuno drugačije. Ne govoreći joj ništa do nekoliko dana pred venčanje, sve je naprasno otkazao. Razlog njegovog odlaska, kako je rekao, je to što „jede previše fast fuda“ i što je „predebela„. Povređena verenica nije sedela skrštenih ruku, već je odlučila da mu se osveti na najbolji mogući način. Smršala je, doterala se i postala Mis Velike Britanije. A verenik? Verujemo da nije očekivao ovakav obrt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miss Great Britain 2017/18 (@saffron_rose_hart) on

Kako je Džen Atkin došla do linije iz snova

Kada je odlučila da promeni svoje navike ova 26-godišnja plavuša zamenila je fast fud zdravom i uravnoteženom ishranom. Posvetila se odlascima u teretanu, i za samo dve godine skinula velikih 50 kilograma.

Volim puno da plivam, radim dosta čučnjeva i vozim bicikl. Fitnes mi je jako bitan, promenio je moj život u potpunosti. Ne samo da mi je pomogao da skinem polovinu svoje telesne težine, već je učinio da se osećam fantastično.  Drži me fokusiranom, smanjuje rizik od nekih zdravstvenih problema, poboljšava moje raspoloženje i san. Na taj način moj dan započinje jako pozitivnim vibracijama. Vežbanje je toliko potcenjena i nedovoljno iskorišćena grana medicine u celom svetu. Nadam se da ću inspirisati ljude širom sveta da više vežbaju, da se aktiviraju, ne samo napolju već i unutra. Vežbajte, budite zdravi i fit – rekla je mis Britanije u jednom od svojih postova na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinuk) on

Pre osvajanja titule bila je prva pratilja na takmičenju za mis Engleske

Nakon što je sa 107 kg spala na 57 kg, Džen je počela da se takmiči na izborima za mis. Prvo je postala mis Suntorpa, pre nego što je otišla na takmičenje za mis Engleske 2018. godine. Na tom takmičenju 2018. godine došla je do titule prve pratilje. Zatim se na kratko povukla sa takmičenja lepote, da bi nedavno odlučila da pokuša još jednom i takmiči se na 75. izboru za mis Velike Britanije gde je napokon osvojila krunu.

– I dalje sam u šoku zbog pobede. Tako sam srećna da ne mogu to čak ni da opišem – iskreno ne mogu da verujem. Kada sam započela sa ovim, bilo je to samo zbog zabave, nisam ni zamišljala koliko ću daleko dogurati. Pre tri godine nikada nisam očekivala da ću pobediti na izboru za mis Velike Britanije. Veliki trud se zaista isplati – rekla je Džen Atkin kada je osvojila titulu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Atkin (@jenatkinuk) on

Britanska bajka – brat blizanac ide na Olimpijadu u Japan

U petak uveče prelepa, ponizna i talentovana Mis Suntorpa Džen Atkin je proglašena za 75. po redu Mis Velike Britanije na blistavoj ceremoniji u Leičesteru. Tačno pre godinu dana, njen brat blizanac Sem Atkin je izabran u tim za trčanje na duge staze za Olimpijske igre u Japanu 2020. godine. Ovo je zaista veliko ostvarenje snova i čini nas jako srećnima. Ne možemo biti ponosniji blizanačkim parom koji će predstavljati Veliku Britaniju u svetu u godini koja je pred nama – objavili su britanski mediji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Official Miss Great Britain® (@missgb_official) on

Foto: Printscreen/YouTube