Napravite jednostavne promene za besprekoran izgled svakog dana

by | septembar 15, 2016

Osnov lepote svake žene je njena energija, a ona zavisi od toga kako se u svojoj koži osećamo. Postoji niz jednostavnih promena, koje nam vremenom mogu prerasti u navike, a koje će pozitivno uticati na našu lepotu i činiće da uživamo u sebi i sopstvenoj lepoti.

1. Budite odmorne

„Beauty sleep“ definitivno nije mit, jer san ima veliku ulogu kada je lepota u pitanju. Pokušajte svake noći da odspavate barem 7 sati i pružite svom telu dovoljno vremena za oporavak od svakodnevnih stresnih situacija. Dok spavate, telo proizvodi kolagen koji sprečava prevremeno starenje kože, tokom noći koža se dubinski regeneriše i ujutru ćete se probuditi sjajne i blistave kože, koja će već nakon umivanja izgledati sveže.

2. Pijte vodu

Hidratacija je jako važna za zdravlje, ali i za lepotu. Dehidratacija izaziva smanjivanje ćelija, što rezultira suvom, umornom kožom, dok 2 litra vode dnevno vraćaju koži sjaj, svežinu i zdrav izgled.

3. Nosite sa sobom vlažne maramice

Pobrinite se da u torbi uvek imate pakovanje vlažnih maramica, gde god idete. Iznenadićete se u koliko situacija će vam biti spas! Vlažnim maramicama možete obrisati ruke, osvežiti se usred radnog dana, popraviti razmazanu šminku i ponovo izgledati besprekorno u samo par poteza.

4. Popravite držanje

Pravilno držanje može u trenu transformisati vaš izgled. Žena koja ima dobro držanje, jednostavno zrači elegancijom i samopouzdanjem, a to je sinonim za lepotu, koja ostavlja bez daha.

5. Brinite o svojoj kosi

Ovo posebno važi za one koje farbaju kosu. Osim što ćete pravilnom negom produžiti trajanje boje, zdrava kosa odmah će vas prolepšati i učiniti elegantnijom.

6. Mirišite dobro

Za ženama koje za sobom ostavljaju trag parfema, okreću se svi. Ne trebati vam poseban razlog da svaki dan pre izlaska iz kuće nanesete malo parfema na ključna mjesta i sa sobom ponesete miris koji je autentičan za vas i vaš karakter.

Po čemu se večernja beauty rutina razlikuje od dnevne?

Foto: @glammeetsglam

Tagovi:

top