Više kolagena, molim! Evo kako da ga obezbedite svojoj koži…

by | 5 novembra, 2021
kolagen

Aktuelni beauty trendovi vraćaju se osnovama. A za lepu kožu ništa nije važnije od njenog osnovnog gradivnog elementa – kolagena. Afrodita Skin Specialist COLLAGEN Lifting serum specijalno je formulisan kako bi pospešito sintezu ove spstance u koži i trenutno popunio bore.

Reč kolagen izvedena je iz grčke reči kolla (lepak), što znači da je on proizvođač lepka. U ljudskom telu on ima ulogu poveznika i glavna je spona između glatkih mišićnih tkiva. Reč je o najviše zastupljenoj belančevini u ljudskom telu, koja predstavlja 25% telesne strukture. Kolagen je glavni sastojak svih telesnih veziva, tetiva, kostiju, hrskavice, kože, kose i noktiju. Elastinom podupire sve unutrašnje organe, dok tkivu daje oblik, snagu, fleksibilnost i tvrdoću. Predstavlja 70% suve mase kože i ključni je faktor za očuvanje mladolikog izgleda.

KOLAGEN – BUSTER MLADOLIKOSTI

Kako starenje utiče na koncentraciju ove supstance u koži?

Prirodnim procesom starenja koža se funkcionalno menja – njene ćelije počinju sporije da se dele, te – kao takve – sintetišu manje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Posledično, koža postaje sve manje čvrsta i elastična, što dovodi do izrazite pojave linija i bora. Nakon 20. godine, proces nastanka kolagena u telu se usporava, što rezultira pojavom prvih bora, suve i opuštene kože bez tonusa, te nastankom celulita. Prilikom starenja, molekul kolagena prolazi kroz fenomen sazrevanja i sporog propadanja koji oštećuje njegovu strukturu i fizičko-hemijska svojstva. Struktura kolagena postaje iskrivljena, što prouzrokuje lošu teksturu kože, pojavu bora… Degradacija kolagena posebno se intenzivira nakon 40. godine života, kada koža – usled stanjivanja hidrolipidnoga sloja – postaje sve manje elastična, čvrsta i gubi sjaj. Zbog toga je koži neophodno vratiti izgubljeni kolagen i čvrstoću, kao i elasticitet.

PROČITAJTE I… Kako da koristite kolagen u svojoj rutini nege?

Zašto je kolagena sve manje?

Prirodnim procesom starenja smanjuje se broj i aktivnost fibroblasta koji stvaraju kolagen. Takođe, enzimi koji razdvajaju veze u molekulama kolagena i između kolagenskih vlakana postaju sve aktivniji. Kada se tome pridoda i uticaj negativnih spoljašnjih faktora – UV zraka, ozona, izduvnih gasova, duvanskog dima – koji takođe uzrokuju oštećenja i razgradnju kolagenskih vlakana i fibroblasta, jasno je zbog čega je to tako.

Šta je rešenje?

Rešenje se krije u specijalno formulisanim preparatima koji će pospešiti sintezu kolagena i trenutno popuniti bore. Naš predlog je Afrodita Skin Specialist COLLAGEN Lifting serum, namenjen svim tipovima kože i formulisan sa 95% sastojaka prirodnog porekla. On predstavlja intenzivnu podmlađujuću formulu, s trenutnim efektom popunjavanja bora. Uz patentirane mikrosfere kolagena i biljnu alternativu vitaminu A, ovaj preparat aktivira sintezu kolagena, te znatno smanjuje izraženost bora – za 31% nakon samo jednog nanošenja*. Krajnji rezultat je vidljivo zategnutiji i mlađi izgled kože. Možete ga naneti kao podlogu za odabranu kremu za negu (u slučaju suve i normalne kože), ili samostalno (u slučaju mešovite i masne kože).

*IN VIVO kliničko ispitivanje na 15 dobrovoljaca

lepotaizdravlje.rsPR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.