Zbog čega vitaminski serumi treba da se nađu na vašoj kozmetičkoj polici?

by | 21 februara, 2022
vitaminski serumi

Vitaminski serumi efikasna su sredstva za podmlađivanje kože, a pronaći ćete ih u portfoliju brenda La Roche-Posay.

Vitaminski serumi brenda La Roche-Posay  – novi Retinol B3, Hyalu B5  i Pure Vitamin C10 serum – sadrže vitamine A, B i C, kao i druge moćne sastojke koji postavljaju zlatni standard u borbi protiv bora. „Suštinski, prava antiejdž nega počinje od 25 do 30 godine, do tada je dovoljno kožu dobro hidrirati i štititi od sunca. Posle 30. godine, uvodimo u negu neke od najvažnijih molekula kao što su retinol, vitamin C ili hijaluron. Hijaluronska kiselina veliki je molekul i glavni sastojak našeg vanćelijskog matriksa, a njena glavna funkcija je hidratacija. Vitamina C utiče na smanjenje bora, kao i  pojavu „grube“ kože i povećava produkciju kolagena. Dok je retinol još jedan moćan saveznik u borbi protiv starenja kože, njegova upotreba dovodi do vidljivog smanjenja bora, čak i onih dubokih, čini pege i fleke svetlijim, ujednačava boju i teksturu kože, stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, poboljšava tonus i poboljšava cirkulaciju kože, što nam daje zdravu boju“, kaže dr Nevenka Dokmanović, saradnica brenda La Roche-Posay. Doktorka, kao dobitni dvojac, preporučuje Pure Vitamin C10 serum ujutru, a Hyalu B5 serum kao noćnu negu. Ili, za još bolji efekat – Hyalu B5 serum ujutru, a Retinol B3 uveče.

Vitaminski serumi brenda La Roche-Posay: Kako deluju?

Dok, zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, Hyalu B5 serum (1) hidrira kožu i daje joj puniji izgled, čineći je mekšom na dodir i ublažavajući tanke linije i bore, Pure Vitamin C10 (2) čini kožu blistavom, te ujednačava teksturu i ten, uz čisti vitamin C, salicilnu kiselinu i neurosensin. S druge strane, pojačanje u svakodnevnoj rutini nege u borbi protiv tamnih fleka, dubokih bora, neujednačenog tonusa i fotostarenja, jeste upravo novi Retinol B3 serum (3), koji – zahvaljujući formulaciji koja sadrži retinol, poznati molekul koji u borbi protiv starenja preporučuju dermatolozi širom sveta – doprinosi regeneraciji kože.

PROČITAJTE I…Blistava koža: Ovih 5 namirnica pomoći će vam da dosegnete ovaj ideal

U čemu je tajna efikasnosti retinola u tretiranju bora?

Kako starimo, bore, tamne mrlje i fine linije postaju vidljivije. Za to su delimično odgovorni genetski faktori koji se ne mogu kontrolisati – oko 30 odsto njih, jer dovode do usporavanja obnavljanja ćelija kože. Što je još važnije, koža takođe stari zbog spoljašnjeg procesa koji menja prirodne strukture kože, poznatog kao fotostarenje. Upravo zbog toga, brend La Roche-Posay lansirao je novi B3 Retinol serum koji sadrži dermatološki molekul – retinol, a koji dugotrajno koriguje znakove fotostarenja. Retinol, odnosno retinoidi su derivat vitamina, koji se prirodno nalazi u koži, a uključivanjem u formulacije proizvoda za  negu lica, daju efikasne rezultate u borbi protiv bora,  neujednačenog tena i nude efikasno rešenje protiv starenja kože. Zbog činjenice da je fotosenzitivan, retinol bi trebalo da se koristi isključivo u okviru noćne nege. Svakako, pred svako izlaganje suncu, preporučuje seobavezno korišćenje zaštitnog faktora, čak i u zatvorenim prostorima sa dnevnim osvetljenjem.

lepotaizdravlje.rsPR