Anastasija Đurić: Šta me čini srećnom?

by | 20 septembra, 2021
Anastasija Đurić

Zahvalna sam na svemu što imam. Smatram da je veoma bitno usmeriti fokus na lepe stvari u životu. Misli su čudo i veoma je bitno da naučite da ih kontrolišete i budete u miru sa sobom“, otkrila nam je svoju formulu sreće blogerka i influenserka Anastasija Đurić.

Sa Anastasijom Đurić razgovarali smo o tome šta su izvori njene radosti – u vrlo specifičnom trenutku. Dva dana pre nego što je na svet donela drugog sina, priznala nam je da je neobično uzbuđena zbog dolaska druge bebe. Sa sjajem u očima govorila nam je o prvom sinu, Andreju, koji je, nesumnjivo, čini najsrećnijom na svetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANASTASIJA DJURIC 💫 (@anastasija)

O svojoj mernoj jedinici sreće blogerka, inače diplomirana ekonomistkinja, kaže ovako:

Moje mišljenje je da žena treba da bude ispunjena na svim poljima. Pre svega, zahvalna sam na sopstvenom zdravlju, kao i onom moje porodice. Pored privatnih uspeha, priznajem da me i posao usrećuje. Uvek težim tome da balansiram, da se posvetim sinu, suprugu, ali i sebi, poslu i prijateljima. Kada to ostvarujem – zaista sam presrećna.

– Deca su uvek prioritet, razume se. Nekada je teško ostvariti se i na svim drugim poljima, ali to pruža jak osećaj satisfakcije. Lepo je imati ciljeve i treba znati biti ponosan, srećan zbog njih, kada ih ostvarujete, kaže tridesettrogodišnja Anastasija.

Otkriva nam i da je tek sada naučila da kaže „ne“.

– Dugo sam bila ono što na engleskom kažu people-pleaser. Ali, konačno sam naučila da je nekad okej reći i „ne“. Ključna stvar je balans. Volim da se posvetim drugima i da ih usrećujem, ali volim i da brinem o sebi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANASTASIJA DJURIC 💫 (@anastasija)

– Kada suprug i sin uveče legnu u krevet, često žrtvujem spavanje da bih pogledala neku seriju, recimo, jer je to onda „moje vreme“. Do tog trenutka sam im, podrazumeva se, bila maksimalno posvećena, priznaje naša sagovornica, koja pritom tvrdi i da je danas mnogo i staloženija i tolerantnija nego ranije.

– Nedavno sam videla kako me je na jednoj društvenoj mreži neka osoba ogovarala i pisala o meni svašta. Sa skrivenog profila, razume se! A onda sam malo istražila i otkrila o kome se radi, koji su njeni motivi i koliko je zapravo nesrećna. Nisam imala nikakvu potrebu da je javno razotkrijem, čak ni da joj naglasim da znam ko je. Samo sam se nasmejala u sebi i nastavila dalje.

Pročitajte i… Ivana Maksimović – Šta me čini srećnom?

Anastasija smatra da je vreme najdragoceniji resurs kojim raspolaže.

– Po svom sinu vidim koliko vreme leti. Pritom, u prvih šest meseci njegovog života bila sam više zabrinuta i u grču nego što sam uživala u novoj ulozi (mame), zato što je bio prevremeno rođena beba. Nadam se da mi se sad to neće ponoviti. No, mir se stiče s godinama, isto kao i samopouzdanje, kaže ona i navodi da je od svog supruga mnogo toga naučila.

– Njegova životna filozofija je „ne trošiti vreme i misli na gluposti“. Zahvalna sam na svemu što imam. Smatram da je veoma bitno usmeriti fokus na lepe stvari u životu, umesto da se stalno žalimo na nešto što nam nedostaje. Misli su čudo i veoma je bitno da naučite da ih kontrolišete i budete u miru sa sobom, završava Anastasija.

Nadežda JokićPrivatna arhiva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.