Arijana Grande i borba protiv mizoginije: Kako pop zvezda uzvraća udarac?

by | 20 decembra, 2021
Arijana Grande i borba protiv mizoginije

Arijana Grande i borba protiv mizoginije: Po želji same pevačice, njeni komentari protiv mizoginije su transparentni i prisutni svuda na društvenim mrežama!

Mizoginija je reč grčkog porekla koja označava prezir, odbojnost i mržnju prema ženama. A nažalost, ova pojava je i te kako prisutna u svakodnevnom životu, a na udaru su, naravno, i javne ličnosti. Ipak, jedna od njih odlučila je da javno progovori.

Arijana Grande i borba protiv mizoginije

Ova velika zvezda i sjajna pevačica svaki svoj veliki hit pretoči u video-spot. A neretko Arijana menja autfite za potrebe određenih scena. Kada je pre sedam godina izašla pesma Dangerous Woman, mnogi su je napali da je presenzualna za Arijanine godine.

Jedan Arijanin pratilac napisao je da je preterala i da je pokazala previše golog tela. Ari je na to odgovorila:

Kada će ljude prestati da vređa kada žena pokaže kožu i svoju seksualnost? Muškarci stalno skidaju majice i pokazuju seksualnost na nastupima, u spotovima, na Instagramu. Gde god požele, kad god požele. Dupli standard je toliko dosadan i umara me. Uz svo dužno poštovanje mislim da je vreme da izvadite svoje glave iz d*****! I žene smeju i mogu da vole svoja tela!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande)

Nakon toga, koristila je svaku priliku da odgovori na kritike, a kada je 2018. raskinula sa Mekom Milerom, ponovo je dospela u žižu javnosti.

Pročitajte i… #Bodyshaming – zvezde koje su se javno suprotstavile

Jedan korisnik Tvitera tada je napisao da je Meka Milera Arijana ostavila zbog drugog momka. A on je njoj posvetio album. I da je to najtužnija stvar koja se dešava u Holivudu.

Arijana mu je odgovorila:

Apsurdno je minimalizovati samopoštovanje i vrednost jedne žene govoreći joj da treba da ostane u toksičnoj vezi jer joj je partner posvetio album. U ovom slučaju to čak nije ni slučaj. Ja nisam bejbisiterka niti majka niti žena koja mora tako da se ponaša i oseća. Dugo sam brinula o Meku, bila mu podrška i molila se da pronađe mir (i dalje ću to raditi). Ali optuživati ženu zbog muškarčeve nesposobnosti da se dozove pameti ogroman je problem. Molim vas, prestanite to da radite, napisala je tada.

lepotaizdravlje.rs Mike Coppola / Staff via Getty Images Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.