Čitanje natalne karte: Vodič za početnike

by | 28 novembra, 2021
Čitanje natalne karte

Čitanje natalne karte nije jednostavno, ali ako naučimo osnovne simbole, više neće biti toliko zbunjujuće kako nam se isprva učini kada ugledamo sve te položaje planeta…

Iako je precizno i ispravno čitanje karte rođenja komplikovano i ljudi usavršavaju ovo umeće godinama, osnove može svako vrlo brzo da savlada. Pa, ukoliko vas interesuje astrologija i voleli biste da znate šta koja planeta označava u kojoj kući, na pravom ste mestu.

Čitanje natalne karte za početnike

Natalna karta uključuje položaj planeta koje su se našle baš tu, u trenutku kada smo se rodili. Planete i njihov položaj predstavljaju različite aspekte naše ličnosti.

Čitanje natalne karte

Sunce

Sunce se najčešće i spominje u astrologiji i ono utiče na dominantne osobine i direktan identitet. Sunce u određenom znaku Zodijaka donosi nam i određene osobine. Na natalnoj karti označen je kao krug sa tačkom u sredini.

Mesec

Na natalnoj karti prikazan je kao obrnuti polumesec. On je ogledalo naše emitivne strane ličnosti i unutrašnjeg ja, koje ne vidi svako.

Podznak

Strelica ka gore simbol je za podznak, koji utiče na to kako nas drugi vide.

Merkur

Ova planeta u natalnoj karti prikazana je kao krug sa dva roga i krstićem dole. Merkur utičena našu inteligenciju, komunikaciju, tehnologiju i putovanje.

Venera

Krug sa krstićem dole znak je za Veneru. Venera, boginja ljubavi, u natalnoj karti odnosi se na to kako prihvatamo i dajemo ljubav.

Mars

Mars je u natalnoj karti prikazan muškim simbolom (krug sa strelicom ka desno). Mars se fokusira na nivo agresije, direktnosti i odlučnosti koju posedujemo. Isto tako, odnosi se i na naš seksualni život.

Pročitajte i… Značaj podznaka u natalnoj karti

Jupiter

Ova planeta liči na broj 4 u natalnoj karti. On vlada srećom, uspehom, istinom i rastom i razvojem pojedinca.

Saturn

Slićno ćiriličnom slovu „ć“ („ћ“), Saturn utiče na to kako reagujemo na izazove, pravila i koliko smo odgovorni.

Uran

Tri verikalne linije čija centralna ima ispupčenje ka dole, a horizontalna linija ih seče- simbol je za Uran. Ova planeta pokazuje našu individualnost i ono po čemu se razlikujemo od drugih.

Pročitajte i… Znakovi Zodijaka u tri reči

Neptun

Trozubac je simbol za Neptun u natalnoj karti. On u znaku boravi čak 14 godina. Donosi kreativnost, sanjarenje, snove i imaginaciju.

Pluton

Nalik na vinsku čašu s tačkom u sredini, Pluton u jednom znaku boravi čak 30 godina. On označava čitavu jednu generaciju.

Svaka planeta, kada je u određenom znaku Zodijaka, donosi te određene osobine. Ipak, za detaljno čitanje natalne karte ipak je savet da potražite pomoć stručnog lica.

lepotaizdravlje.rs OrPolii/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.