Dobro došli u sezonu Bika 2021! Evo šta možete da očekujete…

Period godine kada ovaj prizemni i senzualni zemljani znak dobija svojih “pet minuta” je tu. Šta je važno da znamo?

by | 18 aprila, 2021

U periodu od, otprilike, 20. aprila do 20. maja, Sunce je u poseti drugom znaku zodijaka, Biku – prizemnom, pouzdanom, ljubitelju lepote, tipičnom zemljanom znaku. Tokom čitave sezone Bika, bez obzira na to u kojem smo znaku rođeni, bikovske vibracije će nam doneti usporavanje. Želećemo da uživamo u lepoti proleća i da ostvarujemo relane, prizemne ciljeve.

Šza nam donosi sezona Bika 2021?

U suprotnosti sa Ovnovskom ambicioznom prirodom, Bikova pokretačka snaga je zadovoljstvo i uživanje u trenutku, često do te mere da ga ljudi iz okruženja, koji su temperamentije prirode, opominju zbog “puževe brzine”. Ali Bikovi su majstori uživanja u malim, svakodnevnim luksuzima, od laganih pešačenja u prirodi do dugih maženja u krevetu.

Imajući to u vidu, možemo izvući zaključak da ćemo u ovom periodu godine, bez obzira na horoskopski znak, uživati u prirodi, druženju s ljudima koje istinski volimo, ne žureći nikuda i znajući da ćemo stići kuda želimo po principu “sve u svoje vreme”. Naredni dani mogu nam se učiniti kao sušta suprotnost neprekidno užurbanoj sezoni Ovna, ali upravo u tome je poenta. Energija Bika nam nudi priliku da vidimo koliko možemo postići kada se opustimo, radimo polako i uživamo u svemu što nam život pruža – za razliku od skakanja sa zadatka na zadatak i trčanja kao bez glave prema cilju, što je tipično za Ovna. Sezona Bika stvorena je za detaljisanje i posmatranje.Iako Sunce svake godine prolazi kroz sazvežđe Bika, Mesec i planete se kreću različitim tempom i drugačijim putanjama po našem Sunčevom sistemu, pa svake godine dobijamo jedinstveno iskustvo. Evo uvida u sezonu Bika 2021.

Vaš ljubavni život preći će iz laganog i senzualnog u veoma društven i pun flerta

Od 14. aprila do 8. maja romantična Venera kreće se kroz sazvežđe Bika, koji je jedan od dva znaka kojima Venera vlada (drugi je Vaga). Budući da je Venera tu kod kuće, planeta unosi ravnotežu i dobre vibracije na sva područja života kojima vlada: ljubav, lepotu, novac i druženje. Mogli biste da osetite da je lakše biti svoj i opustiti se (posebno sa prijateljima i voljenima), osloboditi se prevelikog broja planova ili pritiska da se završe projekti, staviti kreativnost na prvo mesto i prepustiti se laganom i senzualnom vođenju ljubavi, po čemu je Bik poznat.

6. maj bi trebalo da bude posebno transformativan dan, zahvaljujući Veneri koja formira harmoničan trigon sa moćnim Plutonom. To pojačava emocije i stvara mogućnosti za promene, bilo da se radi o vašem stalnom ili potencijalnom partneru.

Od 8. maja do 2. juna Venera će prozujati kroz promenljivi, vazdušni znak Blizanaca, donoseći vrtoglave, žive vibracije u veze, uključujući zabavljanje, seksualni život i vreme koje provodimo s prijateljima. Ovo je pravi trenutak da promenite ustaljenu rutinu, isprobate nove igračke, flertujete putem DM-a ili prospete sve detalje o vrućem dejtu u grupnom četu, čak i po cenu da sutradan zažalite. Kada se planeta ljubavi nađe u znaku Blizanaca, mogu se dešavati uzbudljive, zabavne i smešne stvari, ali nema one sigurnosti i stabilnosti koju osećamo dok se nalazi u znaku Bika, kada smo sigurni da s voljenom osobom želimo da budemo u dobru i zlu. (Pročitajte i… Spremni za veliko prolećno spremanje ovog vikenda? Ovo je najbolja rutina za svaki znak Zodijaka)

Posao i komunikacija: Prvo ćete se opirati promenama, a zatim ćete početi da skačete s jedne stvari na drugu

Merkur, planeta komunikacija, transporta i tehnologije, ove sezone proći će kroz dva znaka. Od 23. aprila do 3. maja, biće u Biku, donoseći pragmatičan i logičan način razmišljanja, komunikacije, izražavanja i prikupljanja podataka. A s obzirom na Bikovu tendenciju da ukopa pete i ne mrda, osećajući se nelagodno kada ga preusmeravaju sa dobro poznatih stvari na nešto novo, u ovom periodu će biti najlakše pridržavati se dobro utvrđenih planova i ideja.

Ali, prilike postaju sasvim drugačije nakon 3. maja, jer će se Merkur kretati kroz znak u kojem je kod kuće – a to su lepršavi, društveni Blizanci. To će interakcije i komunikaciju učiniti daleko zanimljivijim i razigranijim. Postaćete skloniji multitaskingu, pa slobodno popunite svoj raspored do kraja i žonglirajte širokim spektrom aktivnosti – od ponovnog povezivanja sa bliskim ljudima nakon vakcinacije do gutanja knjiga koje ste već neko vreme nameravali da pročitate. Iskoristite maksimalno ovaj period da uradite što više, jer već 29. maja započinje drugi retrogradni period Merkura u 2021. godini, što dovodi do usporavanja i kašnjenja, sve do 22. juna. (Pročitajte i… Šta nam donosi ozloglašeni retrogradni Merkur u 2021.)

lepotaizdravlje.rsDaniel Chetroni / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.