Ear seeding – nova omiljena wellness rutina

Da li ste čuli za ovu praksu kineske medicine?

by | 9 jula, 2021

Kada spomenemo kinesku tradicionalnu medicinu, svima na pamet prvo padne akupunktura, ali da li znate šta je ear seeding?

Uprkos nazivu, ovaj tretman se ne odnosi samo na zdravlje ušiju niti uključuje (barem danas više ne) prave semenke (seeds). Naprotiv, ear seeding predstavlja metod pomoću kojeg se pritiskaju određene tačke na ušnoj školjci, u cilju uklanjanja određene boljke.

Ear seeding je praksa koja se već vekovima koristi u Kini. Minijaturne minđuše – tzv. seeds (semenke) – postavljaju se na akupunkturne tačke u ušnoj školjci, te se na taj način vrši blaga akupresura. Smatra se da pritisak na određene tačke može pomoći da se smanji stres, podrži imunitet, poboljša varenje, umanji bol…

Uho je, samo po sebi, mikrosistem prepun akupresurnih tačaka čija aktivacija pozitivno deluje kako na telo tako i na um. (Pročitajte i… Šta sve može akupunktura?)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIE HEALING (@viehealing)

Kako se praktikuje ear seeding?

Ono što je pozitivna strana ovog tipa akupresure jeste što u proces nisu uključene igle, a možete je praktikovati i sami, kod kuće. Ipak, potrebna je mala edukacija pre ear seeding-a. Minđuše se mogu koristiti više puta, na primer za balans hormona i za umirenje uma.

Početnicima se savetuje  da sačekaju od 24 do 48 sati od postavljanja prve minđuše do postavljanja sledeće. Nakon tri do pet dana savetuje se uklanjanje minđuša.

U nastavku u videu saznajte kako da praktikujete ova metoda.

lepotaizdravlje.rsCat Han via Unsplash; Hans Braxmeier via Pixabay; Engin Akyurt via Pixabay

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.