Festival u Kanu donosi filmove koje želimo da gledamo ovog leta. Ovo je naš izbor!

Glamurozni filmski festival održava se od 6. do 17. jula, a mi smo već sastavili listu filmova koje želimo da pogledamo u bioskopu!

by | 7 jula, 2021

Nakon prošlogodišnje „pauze“ zbog pandemije korona virusa, Međunarodni filmski festival u Kanu sinoć su svečano otvorili Pedro Almodovar, Spajk Li, Džodi Foster i Bong Džun-hoa.

Tokom festivala, koji traje do 17. jula, biće prikazano više od 60 filmova, a ove godine za Zlatnu palmu će se nadmetati 24 filmska ostvarenja. Iz sjajne selekcije izdvajamo sledećih pet filmova, koji će moći da se pogledaju i u našim bioskopima.

 

Festival u Kanu: Naša lista filmova koje želimo da pogledamo u bioskopima

Anet

Ostvarenje francuskog scenariste i reditelja Leosa Karaksa je film koji je otvorio festival, a ujedno je i prvo Karaksovo ostvarenje na engleskom jeziku. Priča prati Henrija, stand-up komičara žestokog smisla za humor i En, pevačicu međunarodnog ugleda. Uvek u centru pažnje, oni su savršen, zdrav, srećan i glamurozan par. Međutim, rođenje njihovog prvog deteta, Anet, misteriozne devojčice izuzetne sudbine, promeniće im živote. Uloge tumače Marijon Kotija i Adam Drajever.


 

The French Dispach

Komedija proslavljenog američkog reditelja Vesa Andersona, njegov najnoviji film The French Dispatch, oživljava nekoliko priča iz časopisa koji je osmislio Amerikanac koji živi u izmišljenom gradu u Francuskoj i takođe je odabir Glavnog programa ovogodišnjeg festivala. Uloge u filmu tumače poznati glumci Kristof Volc, Bil Marej, Tilda Svinton, Timoti Čalamet i drugi.


 

Tre Piani

Three Floors (Tre Piani) nova drama italijanske rediteljke i scenaristkinje Nani Moreti. Ovo je priča o tri porodice koje žive u tri zasebna stana na tri različita sprata jedne iste buržujske zgrade. Uloge tumače Nani Moreti, Alba Rorvaher, Rikardo Skarmaćo. Ovo je prvi put da rediteljka Nani Moreti nije adaptirala svoje delo za potrebe filma.


 

Alin

Film koji će se naći van zvanične konkurencije je Alin, The Voice Of Love, francuske rediteljke Valérie Lemercier, o divi prepoznatljivog glasa – Selin Dion.


 

On a Half Clear Morning

Film On a Half Clear Morning (Par Un Demi Clair Matin) Bruna Dimona donosi priču o novinarki koja žonglira između privatnih i poslovnih obaveza. Međutim, nakon saobraćajne nesreće, njen život se potpuno preokreće. Glavnu ulogu tumači harizmatična Lija Sejdu.

 

Pročitajte i… Izmamiće vam osmeh na lice: Predlozi za savršeno filmsko veče

PR/ Megacom film

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.