Kapsula metod pakovanja kofera: 10 saveta za bezbrižan polazak na put

by | 20 maja, 2022
Kapsula metod pakovanja kofera

Sigurno ste dosad već čuli za kapsula odevanje, a znate li kako izgleda kapsula metod pakovanja kofera? Evo naših top 10 saveta.

Složićete se s nama da ništa ne frustrira više od pakovanja pred polazak na put. Pisanje spiskova, pretrpavanje kofera i nošenje odeće koju nikada ni ne obučemo samo su neki od razloga zašto većina nas ne voli pakovanje. A kako bismo umanjili nervozu pred put, predstavljamo vam kapsula metod pakovanja kofera koji će vam uveliko olakšati ceo posao.

Kapsula metod pakovanja kofera

1 Vreme na putovanju i aktivnostiPre polaska na put, raspitajte se o tome kakvo će vreme biti. Isto tako, prilikom planiranja puta imajte na umu šta ćete tamo raditi: da li ćete se samo sunčati i odmarati, ili ćete šetati. I u skladu s tim počnite s planiranjem koju odeću i obuću ćete poneti.

Pročitajte i… Saveti za uspešno pakovanje

2 Kvalitet naspram kvaniteta

Većina nas prilikom pakovanja za putovanje ponese više odeće nego što zaista nosi na samom odmoru. Stoga, izaberite odeću koja je kvalitetna i nju ponesite na putovanje.

3 Paleta boja

Ovo je mnogo lakše nego što se čini. Odlučite se koje ćete boje nositi na putovanju i tako kombinujte odevne kombinacije bilo da je u pitanju slaganje boja ili „uniformisanost“, odnosno nijanse iste boje.

4 Neutralne baze

Kapsula odevanje bazira se na ideji da nanovo nosimo odevne komade. Zato izaberite bazu: farmerice, teksas šorts, sandale, mala crna haljina i bela majica. Ovi komadi idealno se kombinuju uz sve i odgovaraju i dnevnim i večernjim varijantama.

Pročitajte i… Letnje kapsula odevanje- 10 bazičnih komada

5 Različite prilike

Kada smo već kod prilika, birajte komade koji mogu da se kombinuju za različite prilike. Na primer midi haljina neutralnih boja može da se nosi i preko dana i uveče.

6 Slojevito oblačenje

Slojevito oblačenje je vaš najbolji prijatelj kada su duga putovanja u pitanju. Pored toga što je ovaj način odevanja praktičan (kada zahladi), možete transformisati svaki autfit. Nosite neutralne kardigane ili majice dugih rukava koje se lako kombinuju s ostatkom odeće.

7 Dodajte boju i dezene

Kapsula odevanje ne mora biti monotono. Jednom kada pronađete bazične komade, s ostatkom autfita se poigravajte. Mešajte boje i dezene s bazičnim komadima.

8 Limitirajte komade obuće

Birajte udobnu obuću za šetanje, a u ovom slučaju ravne sandale ili bele patike su idealan izbor. Slažu se uz svaki autfit i ne morate brinuti o bolu ili žuljevima.

9 Ne zaboravite na asesoare

Asesoari su sjajan način da pokažemo našu ličnost. Unikatna torba, kaiš ili neobičan svileni šal biće sasvim dovoljni da promenite svoj look.

10 Metalik detalji

U slučaju nakita, birajte metalik boje koje se slažu uz sve. Možete poneti i komplet pa nositi zajedno ili odvojeno.

 

lepotaizdravlje.rsKostikova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.