Koncert kojem se radujemo: Orkestar Muzikon i Bizjak duo

by | 23 oktobra, 2021
bizjak duo

Kada ste sebe poslednji put obradovali koncertom klasične muzike? Pripremite se jer nas 27. oktobra u Zadužbini Ilije M. Kolarca očekuju Bizjak duo i orkestar Muzikon. 

Muzikon nastavlja praksu saradnje sa izuzetnim solistima tako da ćemo ovoga puta imati priliku da čujemo koncert u izvedbi Lidije i Sanje Bizjak iz Francuske sa orkestrom.

Šta naš očekuje na koncertu

Koncert je osmišljen kao dve strane iste muzičke medalje te će prvi deo koncerta biti posvećen stvaralaštvu klasicizma, dok je drugi deo koncerta rezervisan za stvaralštvo kompozitora dvadesetog veka. Publika će biti u prilici da čuje koncert za klavirski duet i orkestar Jana Koželuha kao i koncert za klavirski duo i gudački orkestar Malkolma Arnolda. Muzikon orkestar će izvesti i dva divertimenta, Volfaganga Amadeusa Mocarta i Bele Bartoka.
Nakon nastupa u Beogradu, orkestar Muzikon i Bizjak duo nastupiće i u Somboru narednog dana.

O Lidiji i Sanji Bizjak

Rođene u Beogradu, Lidija i Sanja Bizjak studirale su kod Zlate Maleš pre nego što su se nekoliko godina kasnije pridružile klasi Žaka Ruvijea na Pariskom konzervatorijumu.

Nakon što su se prvo bavile solističkim karijerama, 2002. godine osnovale su duo, nastupajući sa Beogradskom filharmonijom i osvojivši dve specijalne nagrade na takmičenju Klavirski duo ARD u Minhenu 2005. godine.

Popularne među francuskom publikom, nastupale su u Auditorium de Radio France, Musee d’Orsai i Salle Gaveau, u Rokue d’Antheron, Nohant, Sulli, Auvers-sur-Oise, Palazzetto Bru Zane u Veneciji, La Folle Journee u Nantu, Ekaterinburgu i Japanu.

Pročitajte i… Da li znate kako muzika utiče na kardiovaskularno zdravlje?

Redovno nastupaju sa orkestrima kao što su Orchester Philharmonikue de Radio France, Orchester National de France, Orchester National du Capitole de Toulouse, Hong Kong Sinfonietta, Sinfonia Varsovia, Orchester Philharmonikue de Liege, Stuttgarter Philharmoniker…

Lidija i Sanja Bizjak debitovale su na BBC Proms u Londonu sa „Karnevalom životinja“ sa Britten simfonijskim orkestrom, snimile su CD sa delima “Petruška” i „Posvećenje proleća“ Stravinskog, kao i CD sa Pulankovim koncertima sa Štutgardskom filharmonijom za Onyx, koji su dobili odlične kritike u medijima.

Karte se mogu kupiti u biletarnici Kolarca ili u okviru prodajne mreže tickets.rs.

 

PR/Muzikon

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.