Ove stvari najčešće kvare uživanje u seksu

by | 14 novembra, 2020
Starije žene i mlađi muškarci

Nadali ste se sjajnom iskustvu, cele nedelje razmišljali o pripremama koje će seks učiniti fenomenalnim, ali kada je do njega konačno došlo, sve lađe su vam potponule? Partner vam je ugađao, predigra bila baš kako treba i niko vas nije uznemiravao, a seks je ipak bio loš? Šta je pošlo naopako i dovelo do toga?

Hiljadu stvari utiče na to kako ćemo nešto doživeti, a vrlo često presudne budu sitnice. Ovo su najčešće stvari zbog kojih žene ne uživaju u seksu:

Loša higijena partnera
Znoj i vazduh ispunjen testosteronom mogu biti jedna vrsta afrodizijaka. Ima nešto u tome kada na sebi osetite mešavinu partnerovog parfema i mirisa tela… Međutim, to nema nikakve veze sa prljavim čarapama ili lošim zadahom. Intimni odnos izoštrava sva naša čula, pa samim tim i čulo mirisa. Ako je dah neprijatan ili majica nije oprana nedelju dana, kakva li je situacija nešto niže?
Većina žena slaže se da je čisto i mirišljavo telo jedan od preduslova za užitak u krevetu. Ukoliko je higijena nešto što vaš partner smatra nebitnim, porazgovarajte s njim otvoreno i recite šta vam tačno smeta. Jednostavnije je reći istinu i rešiti problem, nego ćutati i trpeti.

Nametanje svojih želja
Svakoj od nas se desilo da partner pokuša da sprovede u delo neku nameru koju nam nije saopštio. Faktor iznenađenja je i više nego poželjan, ali kad je u pitanju intimni odnos, treba biti oprezan. Pokušaj analnog seksa bez prethodne najave nikome se neće dopasti. Da bi se izbegli nesporazumi, na početku veze treba razjasniti stvavove o nekim važnim detaljima koji se tiču seksa. (Pročitaj: Ne, ne i ne! Ove stvari nikada ne treba raditi pre seksa)

Suviše zahtevne poze
Erotski filmovi i časopisi nameću neke nerealne standarde ne samo kada je u pitanju izgled, već i akrobatika žena. To što se neka poza vašem partneru učinila baš zanimljivom ne znači da vi možete da je izvedete. Ne treba se ograničiti na uvek iste ljubavne zahvate, ali ne treba očekivati ni ono nemoguće.

seks

Šta utiče na to da seks bude loš?

Razbijanje romantike nepriličnim zvucima
Podrigivanje ili ispuštanje gasova tokom ili nakon seksa ženama nije ni simpatično ni zanimljivo. Ako vaš partner ima naviku da se ponaša suviše opušteno, skrenite mu pažnju na to. (Pročitaj: Mučnina nakon seksa – bezazlena pojava ili razlog za posetu lekaru?)

Neumereno uživanje u alkoholnim pićima
Jedan koktel neće napraviti problem, ali ako se napijete, postaćete tromi i uspavani, pa od nezaboravnog seksa neće biti ništa.

Trema zbog izgleda
Ako imate novog partnera, nedavno ste se porodili ili se vaše telo drastično promenilo (posledica hormonske terapije, nekog stresnog događaja, gubitka posla), trema može loše uticati na vaše samopouzdanje. Nesigurnost i nervoza otežaće celu situaciju, a kad niste opušteni, male su šanse da ćete doći do vrhunca.

Smanjena želja najčešće je praćena vaginalnom suvoćom koja dovodi do bolnog odnosa i tako nastaje začarani krug. Izađite iz njega tako što ćete prihvatiti činjenicu da niko nije savršen. Dajte sebi dovoljno vremena da se izborite sa onim što vas opterećuje. Promenite način ishrane, počnite da trenirate, pronađite način da se oslobodite nervoze. Kad prihvatite prizor svog tela u ogledalu, moći ćete nesmetano da uživate u bliskosti sa partnerom. (Pročitaj: Seks poze za veće samopouzdanje)

lepotaizdravlje.rsGetty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.