Moldavit: Parče stakla koje je zaludelo spiritualne koristnike TikToka

by | 3 oktobra, 2021
moldavit

Moldavit se sve češće spominje na društvenim mrežama, a koja je njegova tajna?

Ukoliko pratite astrološke profile na društvenim mrežama, sigurno ste naišli i na moldavit- zeleno parče stakla koje je sve popularnije u spiritualnim krugovima. A za šta se i kako koristi?

Šta je moldavit?

U pitanju je redak tektit (ne kristal)- šljunčano telo sastavljeno od crnog, zelenog, smeđeg ili sivog prirodnog stakla formiranog od zemaljskih ostataka izbačenih tokom udara meteorita, pre 15 miliona godina! Prvi put, pronađen 1787. godine uz reku Vltavu u južnoj Češkoj.

Uglavnom dolazi u zelenkastim i smeđim tonovima, a ponekad je i proziran.

@valleycrystalshop Keep building yourself up! #crystals #crystaltok #moldavite #zodiac #tarot #learn #info #fyp ♬ original sound – Valley Crystals

Za razliku od kristala, koji nastaju kada se ohladi tečnost poput lave, tektiti nastaju kada meteorit dođe u dodir s zemljom. Ali, da stavimo nauku sa strane, kakve moći ima moldavit?

Pročitajte i… Vodič za upotrebu- Kako da izaberete pravi kristal?

Moldavit i spiritualizam

Verovali u to ili ne, i kristali i minerali su predmeti fokusa- svaki pojedinac ima moć, a oni je samo naglašavaju. Moldavit se još od kamenog doba koristio kao amajlija, a razlog je očigledan: on spaja vanzemaljsku i zemaljsku energiju.

@hollow_hollis My spirit guides had other plans 😭😂 #moldavite #storytime #astralplane #witchtok #spirituality #foryou #healing #crystals #spiritguides #fyp ♬ Nothing bad ever happens to the Kennedys WAAaa…. – Robert Bullin

On ima visoke vibracije i u spiritualnim krugovima važi za sredstvo pomoću kojeg se naša svest otvara. On pokazuje buduće mogućnosti, može da pomogne da donesemo odluku i iznosi neočekivana rešenja.

Pomaže i u prevazilaženju trauma i bremena iz prošlosti i otvara nove vidike.  Budući da aktivira nervni sistem, ovaj kamen umiruje. Isto tako, važi za kamen koji „čisti“ srce, pa se neretko koristi i za ljubavni segment života (bilo za pronalaženje ljubavi ili za sreću u postojećem odnosu).

 

 

lepotaizdravlje.rs jonnysek/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.