Komfor kao imperativ – Super saveti za pravilan odabir udobne pidžame

by | 1 decembra, 2020

Pravilan odabir udobne pidžame umnogome može uticati na vašu psihu i zdravlje. U nastavku vam donosimo super savete koje možete primeniti pri šopingu…

Stanje celokupnog organizma izuzetno je važno za naše psihofizičko zdravlje pa je zbog toga veoma važno posvetiti mu kompletnu pažnju. Osim zdrave ishrane, treninga i nege, neophodno je i da vašem telu od spolja pružite adekvatan ugođaj. Za to su zaduženi saveti koji će vam pomoći u odabiru kvalitetne pidžame. (Pročitaj: Kako odabrati dobru zimsku jaknu?)

Evo šta bi trebalo da znate kada je ova veština u pitanju…

millann /
iStock / Getty Images Plus / via Getty Images

Pravilan odabir udobne pidžame – Materijal igra glavnu ulogu, a evo saveta koji da odaberete

Ukoliko ste mislili da pidžama nema veliki uticaj na san, prevarili ste se. Njena udobnost i mekoća šalje jasan impuls da je vaše telo skroz opušteno, pa je onaj prvi san u koji tonete dok se vaše telo rešava nakupljenog stresa lepši i slađi. Budući da je ovaj komad odeće nepravedno obezvređen i da ljudi danas mahom spavaju u dotrajalim stvarima, spremni smo da vas u potpunosti vratimo staroj navici spavanja.

Prva i osnovna stavka svakako je obratiti pažnju na materijal. Pri samoj kupovini mnogi će vas savetovati da je najbolje da se okrenete pamuku, koji od pamtiveka postoji na našem tržištu. Osim toga što je najzdraviji, budući da ga biramo i za donji veš, lagan je i ne stvara osećaj nelagode. U njemu se ne znojite, a i sklon je lakom održavanju. (Pročitaj: Omiljena boja trendseterki)

Osim toga, pamučne pidžame izuzetno su pristupačne, te za malo novca možete kupiti jednu izuzetnu u kojoj ćete obožavati da spavate. Vreme je kada moramo da obratimo pažnju i na novčanik, pa je štednja „kvalitetno za manje para” uvek dobrodošla.

g-stockstudio /
iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Ukoliko nemate poteškoća u finansijama, pored pamuka postoje i oni skuplji materijali koji vam takođe mogu stvoriti osećaj zadovoljstva. Jedan od njih je svakako svila koja je poprilično skupa, ali stvara isti efekat. Ona se češće bira za vreme letnjeg perioda jer je lagana i pruža veliki nivo udobnosti. Međutim, osim toga što je izuzetno prijatna, teška je za održavanje, ali bez obzira na to u njoj ćete se osećati posebno.

Ono što vas svakako najviše zanima je odabir pidžame tokom zimskog perioda. Kako istovremeno kupiti kvalitetno, jeftino, a da pritom pruža osećaj udubnosti i topline?

Odgovor je  – flanel! 

Ova tkanina takođe je veoma zastupljena kod nas, a dobija se preradom pamuka i vune. Omiljena je za kreiranje košulja i flanelskih ćebadi, ali je isto tako veoma zastupljena u šivenju omiljene odeće za spavanje. Flanelske pidžame idealne za zimski period jer ovaj materijal pruža dosta toplote. (Pročitaj: Kožna jakna – trend ili klasika)

Savet plus:

Kada ste odabali materijal svoje odeće za spavanje, savetujemo vam da tek onda pristupite onom zanimljivijem delu. Dezen je takođe mnogo bitan, jer mnogima od nas veoma su važni i crteži na odeći. To oslikava i našu ličnost, a za udoban san svakako je bitno da budete u potpunosti zadovoljni. Šarene pidžame s aplikacijom, jednobojne s natpisima – varijacija je milion. Možete čak uraditi i personalizovanu pidžamu i pokloniti svom partneru, pa zajedno u duetu da sanjate predivne snove.

Šta kažete?

Lepota i Zdravlje AaronAmat / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.