Retrogradni Merkur u Vodoliji i Jarcu nam uskoro stiže, a evo kako će uticati na nas

by | 9 januara, 2022
Retrogradni Merkur u Vodoliji i Jarcu

Retrogradni Merkur u Vodoliji i Jarcu je prvi položaj ove planete u 2022., a očekuju nas još dve ovakve promene.

Tri puta godišnje, planeta Merkur kreće se retrogradno na našem nebu. Za one koji se bave astrologijom, to znači da nas u tri navrata tokom godine očekuju konfuzije, zakašnjenja i frustracije. Ovo je takođe i sjajan period za retrospektivu i razmišljanje o prošlosti. U ovo vreme slučajnosti su i više nego moguće.

Merkur će svojim prvim retrogradnim hodom za ovu godinu krenuti 13. januara i u tom položaju biće sve do 3. februara. Merkur je planeta komunikacije u svim oblicima-pisanje, slušanje, čitanje, govor… A utiče i na sve aktivnosti koje su povezane sa komunikacijom, poput pregvaranja i potpisivanja ugovora. Merkur takođe vlada putovanjima, poštom…

Kada je retrogradan, pokušajte da budete fleksibilniji, strpljiviji i puni razumevanja. Dajte sebi vremena da putujete, izbegavajte potpisivanje sumnjivih dokumenata. Razmišljajte o prethodnim planovima i projektima i dobro ih proučite. Ali čekajte dok Merkur ponovo ne bude direktan za bilo kakve akcije. I uvek imajte i „back up“ plan.

Isto tako, ovo je idealno vreme za reflekciju. Lako je izgubiti balans u životu, pa ovaj period iskoristite da se posvetite stvarima koje su vam važne (porodica, karijera, prijatelji ili ljubav). Analizirajte ko ste i šta radite, ali nemojte donositi nikakve drastične odluke.

Retrogradni Merkur u Vodoliji i Jarcu

Ove godine, očekuje nas tranzit u dva potpuno suprotna znaka. Ipak, Saturn, planeta ozbiljnosti, odgovornosti, discipline i zrelosti vlada u oba slučaja. Naime, Vodolija je vizionar Zodijaka, a Jarac radoholičan. Vodolija voli promene, dok Jarac uživa u postojećem stanju. Imaju sličan cilj, ali drugačija sredstva pomoću kojih do njega dolaze.

Stoga, očekuje nas buran period, pa se pripremite na vreme. Ovaj položaj Merkura će nas naterati da preispitamo šta ne funkcioniše u našim životima. Dobro razmislite. I još jednom savetujemo da ne preduzimate nikakve velike korake u ovom periodu.

Pročitajte i… Čitanje natalne karte- vodič za početnike

 

lepotaizdravlje.rs Anna Duvanova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.