Samsung predstavio novi Galaxy S21 FE 5G – vrhunski pametni telefon dizajniran po meri korisnika

by | 5 januara, 2022
Galaxy S21

Najnoviji član porodice Galaxy S21 odlikuju snažne performanse, kamera profesionalnog kvaliteta i savršena povezanost sa ekosistemom u čuvenom elegantnom dizajnu

Beograd 4. januar 2022 – Kompanija Samsung Electronics predstavila je novi Galaxy S21 FE 5G pametni telefon iz Galaxy S21 serije uređaja. Novi Galaxy S21 FE 5G nudi odabrane premijum karakteristike u kvalitetno zaokruženoj ponudi, koje korisnicima omogućavaju još bolje izražavanje, istraživanje i uživanje u omiljenim sadržajima. Galaxy S21 FE 5G dolazi sa nekim od najpopularnijih karakteristika Galaxy S21 serije pametnih telefona, uključujući upečatljiv dizajn, snažne performanse, profesionalnu kameru i savršeno povezivanje sa Samsung ekosistemom.

Galaxy S21 hh

Mi u kompaniji Samsung fokusirani smo na uvođenje najnovijih mobilnih inovacija što većem broju korisnika“, izjavio je TM Rou predsednik i rukovodilac odeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics „Reakcija na model Galaxy S20 FE i seriju Galaxy S21 bila je izvanredna. Zato smo isti pristup primenili kod modela S21 FE 5G i opremili ga premijum karakteristikama, koje su od velike važnosti našim vernim korisnicima, sa ciljem da ponudimo pametni telefon koji zadovoljava njihove najbitnije potrebe.

Više boja da izraziš svoj stil

S21 FE 5G se svojim originalnim premijum dizajnom oslanja na nasleđe serije Galaxy S21.Sve kreće od unikatnog i među korisnicima popularnog okvira Contour-Cut koji se neprimetno integrše s kamerama kreirajući jedinstven izgled uređaja . Samsung korisnicima nudi još više načina da se izraze uz četiri moderne boje po izboru – maslinastu, lavandu, belu i grafitnu, koje dolaze sa modernim unapređenim mat efektom. Zahvaljujući elegantnom i tankom telu od samo 7,9 mm, može lako da stane u džep da bi se slagao sa savremenim načinom života u pokretu.

Galaxy S21 – Moćne performanse na dohvat ruke

Kako su moćne performanse i ekran ključni za savremeni život konstantne povezanosti, zato je S21 FE 5G opremljen najnovijim, superbrzim Galaxy procesorom za aplikacije – istim moćnim procesorom koji se koristi u seriji S21. Strastvene gejmere će oduševiti jasna visokokvalitetna grafika i kvalitet slike modela S21 FE 5G, a novi nivo odziva na dodir (Touch response rate) od 240Hz otvara novu dimenziju njihovih omiljenih igara zahvaljujući kapacitetima munjevite reakcije1. Iskustvo gejminga će biti dodatno unapređeno uz pomoć brzine osvežavanja od 120Hz, što obezbeđuje najvišu rezoluciju na AMOLED 2X ekranu.

Dugotrajna baterija predstavlja još jedan od ključnih prioriteta korisnika koji su uvek u pokretu, zaokupljeni brojnim obvezama. Baterija Galaxy S21 FE 5G pametnog telefona kreirana je za celodnevno korišćenje, a ojačana je i mogućnostima super brzog punjenja od 25 W tako da korisnik svoj pametni telefon može da napuni više od 50% za svega 30 minuta2,3 i da uživa u fantastičnim performansama visoke brzine.

Omiljene fotografije za ljubitelje Galaxy uređaja

Galaxy S21 je poznat po najboljoj kameri u industriji pametnih telefona, a S21 FE 5G je opremljen istim profesionalnim karakteristikama za pravljenje najživopisnijih fotografija na svetu. I amateri i profesionalci mogu bez poteškoća da uređuju, postavljaju i dele sadržaj. Tu je i unapređeni noćni režim rada u poređenju sa modelom S20 FE.

Korisnici sada mogu da poboljšaju snimke pri slabom svetlu u provodu sa prijateljima i dobiju jasne fotografije u najvećem mraku. A kada želite da svi stanu na sliku, model S21 FE 5G nudi najbolje Samsung selfi iskustvo ikada. Koristite naprednu prednju kameru od 32MP modela S21 FE 5G za viskokvalitetni selfi, zatim prepustite poboljšanoj funkciji sređivanja lica na bazi veštačke inteligencije da kreira najbolju verziju. Pored toga, zahvaljujući dvostrukom snimanju, možete da učestvujete u dešavanjima ispred i iza sebe – samo počnite da snimate i vaša kamera će zabeležiti ono što vidi na oba sočiva istovremeno.

Galaxy S21 hh

Personalizovano korisničko iskustvo

Zahvaljujući Samsung intuitivnom korisničkom interfejsu One UI 4, možete da kreirate svoje idealno mobilno iskustvo, prilagođeno svim vašim zahtevima uz veću kontrolu privatnosti. Opremljeni bogatijim opcijama, većom kontrolom privatnosti i proširenim funkcijama vaš osnovni ekran, ikonice, obaveštenja i pozadine4 mogu da budu podešeni baš onako kako vama odgovara. Takođe, S21 FE 5G donosi novu kontrolnu tablu za podešavanje privatnosti koja spaja kontrolu bezbednosti i privatnosti na jednom mestu i tako iskustvo One UI 4 na ovom modelu čini potpuno savršenim i sigurnim.

Galaxy S21 hh
Dostpunost

Galaxy S21 FE 5G će biti dostupan preko operatera i prodavaca od 11. januara 2022. godine. Dostupnost može da zavisi od tržišta.
Za više informacija o modelu Galaxy S21 FE 5G posetite www.samsung.com/rs

O kompaniji Samsung Electronics
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite news.samsung.com.

Galaxy S21 hh

1 Punjenje s 25W Super brzim punjačem od 0 do 50%. Standardna vrednost testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica.

2 Standardna vrednost je procenjena prosečna vrednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu. Procenjeni (minimalni) kapacitet je 4370mAh za Galaxy S21 FE. Stvarno trajanje baterije može da zavisi od mreže, načina upotrebe i drugih faktora.
 3 Neki mogu da koštaju dodatno.

Specifikacije modela Galaxy S21 FE 5G

Ekran

6.4’’ FHD+ Dynamic AMOLED 2X ekran1

Super Smooth 120Hz stopa osvežavanja2

240Hz brzina odziva na dodir u režimu rada za igre3

Zaštitnik za oči sa kontrolom plavog svetla na bazi veštačke inteligencije

Bezbednost

Optička, otisak prsta

Dimenzije i težina

74.5 x 155.7 x 7.9mm, 177g

Kamera

12MP ultraširoka kamera

  • F2.2, FOV 123˚

12MP široka kamera

  • Dual Pixel AF, OIS, F1.8 – FOV(vidno polje) 79˚

8MP telefoto kamera

30x zumiranje prostora, F2.4 – 4 , FOV(vidno polje) 32˚

  • 32MP selfi kamera
  • F2.2, FOV 80 ˚

Procesor

5nm 64-bitni osmojezgreni procesor 4

Memorija5

8GB RAM sa 256GB internog prostora za skladištenje

6GB RAM sa 128GB internog prostora za skladištenje

Baterija6

4,500mAh

Punjenje7

25W žično

15W bežično

Bežično deljenje struje

OS

Android 12

Mreža

2G GSM,3G WCDMA,4G LTE FDD,4G LTE TDD,4G 4×4 MIMO pojas,5G Sub6 FDD,5G Sub6 TDD, 5G 4×4 MIMO pojas

Plaćanja

Samsung Pay sa NFC8

Senzori

Brzinometar, barometar, senzor za otisak prsta, žiroskop, geomagnetni senzor, senzor prostora, senzor svetlosti, senzor blizine

Otpornost na vodu

IP689

4 Mereno dijagonalno, dimenzije ekrana Galaxy S21 FE 5G iznose 6,4 inča kada se meri kao pun pravougaonik i 6,3 inča kada se uzmu u obzir zaobljeni uglovi; stvarna vidljiva površina je manja usled zaobljenja uglova i otvora za kameru.

5 Dostupno na ekranu na 120Hz i u režimu rada za igre.

6 Dostupno na ekranu podešenom na 120Hz i u režimu rada za igre.

7 Može da zavisi od tržišta i operatora.

8 Dostupnost prostora za skladištenje može da zavisi od zemlje, modela ili operatora. Realna dostupnost može da zavisi od instaliranog softvera i zemlje, modela, veličine fajlova i formata.

9 Standardna vrednost testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica. Standardna vrednost je procenjena prosečna vrednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu. Procenjeni (minimalni) kapacitet je 4370mAh za Galaxy S21 FE. Stvarno trajanje baterije može da zavisi od mreže, načina upotrebe i drugih faktora.

10 Punjač se prodaje zasebno.

11 Dostupno na odabranim tržištima. Rešenja za plaćanje i dostupne funkcije mogu da zavise od tržišta, operatera i provajdera.

12 U skladu sa IPX8 ocenjivanjem, otporan na vodu dubine do 1,5 metara do 30 minuta. Isperite ostatke /osušite nakon kvašenja.

lepotaizdravlje.rsPromo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.