Šta će nam ovog leta biti potrebno za putovanje u Crnu Goru?

Ukoliko razmišljate o destinaciji za letovanje, saznajte šta će vam biti potrebno za ulazak u Crnu Goru.

by | 28 aprila, 2021

Pored Grčke, turisti iz naše zemlje najčešće na letovanje odlaze u Crnu Goru. Ipak, ove godine, putovanja su nam otežana zbog pandemije koronavirusa. Koji su propisi doneti kada je ulazak u ovu zemlju u pitanju i kako će izgledati putovanje u Crnu Goru, saznajte u nastavku.

Putovanje u Crnu Goru 2021. i PCR test

Turistima koji dolaze iz Srbije u Crnu Goru omogućen je prelazak granice bez PCR ili bilo kojeg drugog testa, a nije potrebna ni potvrda o vakcinaciji, što se razlikuje od propisa u drugim zemljama koje su popularne među našim turistima. Potrebna vam je samo važeća lična karta ili pasoš.

Iz Budve poručuju da je ponuda aranžmana ove godine dodatno obogaćena i prilagođena svačijem džepu, a cene u luksuznim hotelima se kreću već od 24 evra po noćenju, dok je privatni smeštaj pristupačniji nego ikada pre.Hoteli sa tri i više zvezdica, sa uključenim punim ili polupansionom, uz korišćenje spa i wellness centara i raznih drugih sadržaja, veoma su povoljni ove godine, a njihove cene se kreću već od 24 evra u predsezoni. Za sezonu su takođe pripremljeni nikad pristupačniji aranžmani, uz dodatne povoljnosti, fleksibilne rezervacije i pogodnosti za boravak dece. Sve cene u ugostiteljskim objektima su na nivou prošlogodišnjih, dosta niže u poređenju sa 2019. godinom, koja je zabeležila rekordnu posetu Budvi. Uželeli smo se gostiju, prošla godina je bila teška i izazovna, ali nadamo se da je sve to iza nas. Vreme je da se život vrati u normalu,  naglašavaju iz Turističke organizacije opštine Budva.

Na budvanskoj rivijeri sve je spremno za veći broj gostiju koji se očekuje tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, kao i kasnije, tokom sezone.

Koronavirus u Crnoj Gori

Kada je reč o zdravstvenoj situaciji na crnogorskom primorju, ona se svakim danom stabilizuje i smiruje, a Budva trenutno ima mali broj zaraženih.

Imajući u vidu najavljenu masovnu vakcinaciju stanovništva koja bi uskoro trebalo da se realizuje, ovaj broj će se sve više smanjivati uz dobre šanse da se korona u našem gradu pobedi sasvim, smatraju u TO Budva.

Crna Gora je dobila međunarodnu oznaku SAFE TRAVELS od Svetskog saveza za turizam i putovanja (WTTC).

Ova oznaka pomaže putnicima da lakše prepoznaju turističke destinacije i objekte koji su usvojili globalne standarde zdravstvene higijenske zaštite. Mnogi budvanski hoteli, kao i restorani i turistističke agencije, zasluženo su dobili oznaku “Safe travels”, koja podrazumeva sigurno mesto za vas i vašu porodicu. Ove godine, poseban akcenat je stavljen na očuvanje zdravlja svih gostiju i zaposlenih u turizmu, kažu u TO Budva.

Pročitajte i… Koronavirus: Šta nam je dozvoljeno nakon vakcinisanja, a šta ipak ne?

Budvani najavljuju bogatu ponudu i ove sezone. Ono što možda nije poznato svim gostima iz Srbije, je to da se u zaleđu budvanske rivijere nalaze sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu, pre svega zbog prirodnog okruženja i značajnih kulturno-istorijskih objekata, pretežno crkava i manastira.

Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pešačkim stazama sa kojih se praktično sve vreme pruža očaravajući pogled na pučinu. Pored zaleđa, turisti šetnjom mogu obići mnoge atrakcije u Starom gradu, a tu su svakako i obilazak Svetog Stefana, prelepi restorani i njihove bašte sa pogledom na more i opuštanje u spa centrima.

Naravno, boravak i kupanje na budvanskim plažama ipak je glavna turistička atrakcija, koju je šteta propustiti.

Pročitajte i… Šta su kovid-pasoši?

Za više informacija o budvanskoj rivijeri, posetite sajt – www.budva.travel

lepotaizdravlje.rsPr: www.newmediateam.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.