Šta nam donosi ozloglašeni retrogradni Merkur u 2021?

Ova pozicija retrogradnog Merkura donosi nam probleme iz prošlosti, ali i njihovo konačno razrešenje.

by | 4 aprila, 2021

Planeta Merkur povezana je s komunikacijom, tehnologijom i putovanjima. Ona nam pomaže da filtriramo svoje misli i da slušamo druge. Međutim, kada je ova planeta retrogradna, odnosno kada se kreće unazad, dolazi do problema s komunikacijom.

Ove godine, Merkur će biti retrogradan tri puta, a šta znači kada se nađe u znaku Vage (27.9-18.10), saznajte u nastavku.

Retrogradni Merkur u Vagi 2021.

Ova pozicija Merkura može da bude sjajna prilika da popravimo sve nepravde; da vežbamo strpljenje, opraštanje i empatiju i da ponovo pregovaramo o svojoj poziciji u određenim životnim aspektima.Pored mnogobrojnih izazovnih aspekata retrogradacije Merkura u znaku Vage, imaćemo problema s nepravdom, garancijama i bićemo skloniji raspravama i prepirkama.

Individualno, kako pozicija Merkura utiče na nas možemo da otkrijemo tek kada analiziramo svoju natalnu kartu. Ipak moguće je proceniti uticaj na generalnom nivou, posmatrajući svaki horoskopski znak.

Horoskopski znaci i retrogradni Merkur 2021.

Ovan

Ovnovi, retrogradni Merkur uticaće na vašu sedmu kuću i pozvaće vas da sagledate svoj ljubavni život. Kako biste prevazišli ovaj period, ključno će biti da opraštate i budete saosećajniji. Postoji opasnost od povratka ljubavi iz prošlosti. Ali, pre nego što se upustite u to, zapamtite da takav odnos nema osnova za budućnost.

Bik

Retrogradni Merkur kod Bikova će se desiti u šestoj kući. Prihvatate nov način života i menjate neke navike. Postoji opasnost od impulsivnog trošenja. Zapamtite da pri razmeni mišljenja morate da poštujete i druge i da budete strpljiviji.

Blizanci

S retrogradnim Merkurom u petoj kući, važno je da ponovo prođete kroz stare projekte i da razmislite o svom ljubavnom životu. Mogući su problemi s partnerom. Kako biste doneli bolju odluku, pokušajte da se stavite u tuđu kožu i da za trenutak zamenite uloge.

Rak

Porodične tajne, strah od izlaženja iz zone komfora i mnoštvo prepreka očekuje Rakove, budući da je retrogradni Merkur u njihovoj četvrtoj kući. Savet je da više razgovarate s partnerom i članovima porodice i da zajedno dođete do rešenja.

Lav

Opasnost da upadnete u zamku glasina donosi vam Merkur koji će se naći u vašoj trećoj kući. Vodite računa o sebi, nemojte klonuti duhom. Spas potražite u prijateljima. Vodite računa o održavanju automobila i električnih aparata, jer postoji mogućnost kvarova. Izbegavajte ogovaranje partnera u ovom periodu.

Devica

Retrogradni Merkur u Vagi 2021. godine kod Devica se nalazi u drugoj kući i poziva vas da radite na ljubavi prema sebi. Preporučuje vam se da ne donosite nagle odluke i da ne ulažete previše novca, pogotovo ne u rizične poslove.

Vaga

Budući da je retrogradni Merkur u vašem znaku, donosi vam manjak koncentracije, mentalni haos i pesimizam. Prihvatite tuđe ideje, vizualizujte nove ciljeve i opraštajte sebi. Budite otvoreni za ljubav i izbegavajte konfliktne situacije.

Pročitajte i… Šta nam donosi april 2021: Najveći astro tranziti

Škorpija

Kada je Merkur krenuo svojim retrogradnim hodom u sedmoj kući Škorpija, pripadnici ovog horoskopskog znaka oslobodili su se starih uverenja o ljubavi i partnerskim odnosima. Zapamtite: povratak starih ljubavi može da bude kompliment za vašu sujetu i ego, ali pre nego što se odlučite na taj korak, zapitajte se šta zapravo očekujete i šta ste spremni da pružite?

Strelac

Obnavljanje kontakata sa starim prijateljima i kolegama donosi vam retrogradni Merkur, koji se kod Strelčeva nalazi u jedanaestoj kući. Ovaj tranzit takođe vam donosi nesporazume s prijateljima i kolegama. Slušajte druge i razmislite o tome kako interakcija s drugima utiče na vaš odnos s partnerom.

Jarac

Retrogradni Merkur u Vagi 2021. kod Jarčeva se nalazi u desetoj kući. Moguće je da ćete početi da razmišljate o promeni posla, u potrazi za boljim statusom. Nemojte donositi ishitrene odluke. Raširite svoju profesionalnu mrežu i dobro razmislite o narednim koracima.

Vodolija

Kod Vodolija, retrogradni Merkur nalazi se u devetoj kući i tera vas da analizirate životni plan, partnerove želje i zajedničke planove. Ovaj položaj Merkura donosi vam zastoj kada je papirologija u pitanju. Izbegavajte rasprave.

Ribe

Nepoverenje, žustre rasprave s partnerom i velike dugove Merkur u ovom periodu donosi Ribama. Nemojte kriviti sebe. Imaćete priliku da razmislite o prethodnim koracima i da ovo iskustvo upotrebite za budućnost. Imajte više razumevanja za druge.

 

lepotaizdravlje.rsAnastasiia Zvonary / iStock via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.