Zasladite ovaj vikend: Domaće princes krofne sa čokoladom i jagodama

by | maj 21, 2022
Domaće princes krofne sa čokoladom i jagodama

Domaće princes krofne sa čokoladom i jagodama naš su izbor za desert ovog vikenda i idealne su za onaj „cheat day“ koji svako od nas ima.

Istraživanja su pokazala da osobe koje s vremena na vreme prekrše režim ishrane, imaju veće šanse da nastave s dijetom. I da ne držimo striktne dijete, svima nam je jasno da su slatkiši jedni od glavnih krivaca za višak kilograma. Pa ipak, ponekad ne možemo da im odolimo. Stoga, odlučili smo da vam predstavimo recept za čokoladne princes krofne, upravo za neki takav „cheat day“.

Domaće princes krofne sa čokoladom i jagodama

Za 5 osoba
Priprema: 45 min.
Pečenje: 40 min.

Sastojci:
Za krofne:
* 200 ml vode
* 100 ml ulja
* prstohvat soli
* 5 kašika brašna
* 2 kašike kakaoa
* 3 jajeta
* 1/2 praška za pecivo

Za fil od jagoda:
* 2 pudinga s ukusom jagode
* 300 ml vode
* 300 g jagoda
* 6 kašika šećera
* 200 g putera

Ostali sastojci:
* 250 ml slatke pavlake

Isprobajte i… Veganske krofne

Priprema:
1. Za pripremu testa u šerpu sipati vodu i ulje, dodati prstohvat soli i ostaviti da proključa.
2. Dodati brašno i kakao, pa kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo i izmiksati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak i preko papira za pečenje istisnuti gomilice fila, tako da između svake ostane 2 cm razmaka. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Tokom pečenja ne otvarati rernu.
5. Za pripremu fila od jagoda u manjoj šerpi sjediniti izmiksane jagode sa 100 ml vode, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. U preostaloj vodi razmutiti puding od jagode, pa dodati u ključalu kašu od jagoda i nadalje kuvati dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu dodati omekšani puter i izmiksati.
6. Slatku pavlaku umutiti u šlag.
7. Pečene i ohlađene krofne poprečno preseći napola. Napuniti ih filom od jagoda i šlagom od slatke pavlake, te preklopiti.

Recept preuzet s Jutjub kanala Bakina kujna, na kojem možete naći još interesantnih recepata.

lepotaizdravlje.rsŽenja Aćimović