Da kupatilo sine – očistite fuge bzo i lako

by | 30 oktobra, 2020
Čišćenje fuga

Kad je u pitanju sređivanje stana, obaveza ima napretek. Tek što obrišete prašinu i napravite red u dnevnoj sobi, po podu se već vuku mrvice. Dok dođete do kupatila, početni entuzijazam je splasnuo i želite što pre da oribate samo ono najneophodnije. Za celokupan utisak, pored čistoće sanitarija, veliku ulogu ima i čistoća zidova, tj. pločica. Prljave fuge narušiće izgled cele prostorije, pa bi povremeno trebalo da ih dovedete u red. Iako možda deluje zahtevno, čišćenje fuga ipak nije previše komplikovano.(Pročitaj: Ulepšajte kupatilo bez velikih ulaganja)

Čime čistiti fuge? Umesto sunđerčića ili krpe, za pranje fuga koristite staru četkicu za zube. Ona je dovoljno oštra da skine prljavštinu, a dovoljno nežna da ne izgrebe pločice i prostor između njih. Sa druge strane, zahvaljujući tome što je malih dimenzija, čišćenje će biti precizno, a moći ćete da dođete i do najnepristupačnijih mesta (ćoškovi i mesto na kome se lavabo dodiruje sa zidom).

Čišćenje fuga

Saveti za čišćenje fuga

Što se tiče sradstva za pranje, na raspolaganju imate dve opcije. Prva je da u prodavnici kupite neko hemijsko sredstvo namenjeno baš za čišćenje fuga. Ukoliko izbegavate agresivne hemikalije ili ste skloniji prirodnijim rešenjima, preparat za čišćenje napravite sami. (Pročitaj: Veš je opran, ali uopšte ne miriše? Evo gde grešite)

U činiju sipajte šolju vode, 2 kašike sode bikarbone, kašiku sirćeta i kašiku limunovog soka. Promešajte sastojke i ostavite da odstoje najmanje pola sata. Četkicu natapajte tim sredstvom koje će ukloniti tragove masnoće, vlage i isparenja. Kada završite, fuge prebrišite truleksicom.

Vodite računa da vam prilikom ribanja tečnost ne prsne u oči jer može izazvati iritacije. (Pročitaj: Neka vas po povratku s posla sačeka mirišljav stan)

Lepo kupatilo

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.