I Sofija Milošević se zalaže za dojenje u javnosti (foto)

by | 5 novembra, 2020
dojenje u javnosti

Dojenje u javnosti česta je tema poslednjih godina, a o njoj su i dalje podeljena mišljenja

Naša manekenka Sofija Milošević, koja je u septembru dobila sina Alekseja sa fudbalerom Lukom Jovićem, uživa u prvim mesecima majčinstva. (Pročitaj: I Kloi je imala ovaj problem: Može li kolagen da pomogne kod gubitka kose posle porođaja?)

Naime, lepa manekanka sada je jednom fotografijom otkrila da pripada poznatim mamama koje se zalažu za normalizovanje dojenja u javnosti i kako nijednoj ženi ne treba da bude neprijatno da to radi. Nažalost, danas mnoge majke zbog toga nailaze na osudu, pogotovo u Srbiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HELLO! Magazin (@hellomagazinsrbija) on

Dojenje u javnosti

Ako niste znali, čak 90 odsto mama misli da dojenje u javnosti ne podržava šira zajednice, kažu rezultati istraživanja koje je sproveo Centar za mame prošle godine.

Istraživanje je utvrdilo da skoro jedna trećina ispitanica koje nisu dojile na javnom mestu kažu da to nisu radile zato što im je bilo neprijatno i stidele su se. To znači da su u periodu kada je trebalo da slušaju sebe i svoje dete, jer je dojenje je najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način da se nahrani novorođenče, više pažnje obraćale na okolinu. (Pročitaj: Vakcinacija protiv sezonskog gripa, evo šta kažu doktori)

Podsećamo, mnoge strane i domaće ličnosti zalažu se da se na ovu temu stavi tačka i da ona prestane da bude tabu. Među njima su i glumica Tamara Dragičević i manekanka Bojana Barović čije fotografije, na kojima vidimo kao doje svoje bebe u javnosti, smo imali prilike da vidimo na društvenim mrežama.

Bojana je čak napravila i istorijski trenutak za domaću televiziju, kako je rekla TV voditeljka Nataše Miljković, nakon što je dojila bebu dok je bila gost u njenom jutarnjem programu.

Prisetimo se:

lepotaizdravlje.rsATA images