Džoni Dep i Amber Herd: Sve što dosad znamo o suđenju veka

by | 16 maja, 2022
Džoni Dep i Amber Herd

Džoni Dep i Amber Herd već su nedeljama glavna tema kada je Holivud u pitanju, a mi vam otkrivamo sve detalje suđenja.

Nakon što je Džoni Dep izgubio slučaj protiv izdavača “The Sun” oko autorskog članka bivše partnerke Amber Herd iz 2018. godine u kojem je opisan kao “udarač žena”, glumac je izjavio da je izgubio ulogu negativca Geleta Grindevalda u trećem nastavku filma “Fantastične zveri”. Džonija je zamenio Mads Mikelsen.

Dep je u isto vreme demantovao sve optužbe, a ponovo, na sudu se našao u martu 2021. godine. Ovog puta, Dep je tužio Amber Herd i tražio je odštetu od 50 miliona dolara. On je naveo da su ga njene lažne optužbe koštale karijere.

Tokom prve tri nedelje suđenja, glumac je govorio da je bio žrtva nasilja i da Amber ima promene raspoloženja, te da je sklona fizičkom i psihičkom nasilju. Međutim, Herdova je podnela kontratužbu tražeći odštetu od 100 miliona dolara, navodeći da je Dep nasilnik, da se drogira i da je alkoholičar.

A kako je sve počelo?

Džoni Dep i Amber Herd

Par se upoznao još 2009. godine na snimanju filma “The Rum Diary”. Međutim, počeli su da se zabavljaju tri godine kasnije.

Prethodno, Dep je bio u vezi sa Vanesom Paradis, a Herdova se zabavljala s Tasjom van Re. Te 2009. godine, Amber je uhapšena zbog fizičkog nasrtanja na devojku Tajsu na aerodromu, ali kasnije, optužbe su odbačene.  Tasja je izjavila da je “Amber nepravedno osuđena i pogrešno protumačena”.

Dve godine pošto su započeli vezu, Herdova je viđena kako nosi verenički prsten. Dep je kasnije za Daily Mail potvrdio glasine da su vereni. Godinu dana kasnije, par se i venčao privatnom ceremonijom u svom domu u Los Anđelesu.

Razvod

Iste godine, Džoni i Amber su prekršili biopravila Australije donoseći u ovu zemlju njihove pse, te su uhapšeni. Kasnije su se zajedno javno i izvinili. Godinu dana kasnije, 2016. Amber je podnela zahtev za razvod, navodeći da je Dep fizički zloostavlja. Četiri dana kasnije, Dep je dobio i zabranu prilaska. Ona je optužila glumca da ju je fizički povređivao tokom veze i braka i da je sve vreme bio pod uticajem droge ili alkohola.

Dep je poricao optužbe, navodeći da Herdova želi da osigura finansijsku dobit preko ovih optužbi. Na sudu, postignut je dogovor vredan sedam miliona dolara.

Par je dao zajedničku izjavu medijima: “Naša veza je uvek bila strastvena ali nikada nasilna. Uvek se prožimala ljubav i nijedna strana nije pravila lažne optužbe radi finansijske dobiti. Nikada nije bilo fizičke i psihičke torture.”

Herdova je dobila sedam miliona dolara od razvoda, a navodno sve je donirala u dobrotvorne svrhe. Brakorazvodna parnica je okončana godinu dana nakon što je Herdova podnela zahtev.

Pročitajte i… Džoni Dep prodaje jedinu uspomenu na Amber Herd

Međutim, 2018. godine, Herdova je za The Washington Post napisala članak u kojem je navela da je bila žrtva porodičnog nasilja.

Postala sam javna ličnost koja predstavlja žrtvu nasilja. Osećala sam odgovornost da pričam, u ime svih žena koje prolaze kroz isto.

Ipak, u članku nije spominjala Depa. Ipak, posle objavljivanja ovog teksta, glumac je pored uloge u “Fantastičnim zverima”, dobio i zabranu od Diznija da glumi u potencijalnim nastavcima “Pirata sa Kariba” u kojima je igrao čuvenog kapetana Džeka Speroua. Dep je zatim odlučio da tuži Amber.

Teške optužbe

Tokom suđenja, Amber je navela da je Dep “monstrum”, a glumac je s druge strane optuživao Amber da ga je fizički zloostavljala. Uz to, optužio ju je da je imala aferu s glumcem Džejmsom Frankom kao i s biznismenom Ilonom Maskom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Murat Kaplan (@muratkaplan_official)

Tokom suđenja, isplivali su brojni dokazi, kao što je snimak nadzorne kamere stana u kojem su Dep i Amber živeli i na kojem se vidi kako Amber ulazi u lift s spomenutim Džejmsom Frankom. U toku suđenja takođe, kao dokaz zlostavljanja, Amber je tvrdila da je koristila određenu marku pudera kako bi prikrila modrice. Kasnije je dokazano da ta linija pudera nije postojala u vreme kada je Amber navodno prikrivala modrice.

Pored mnogobrojnih optužbi i dokaza tokom suđenja, pušten je i snimak na kojem Herdova priznaje da je udarila Depa. Takođe, govori mu: “Reci svetu da sam ja, Džoni Dep, muškarac, žrtva porodičnog nasilja. Da vidimo ko će ti poverovati”.

Džoni je priznao da mu je, u jednom napadu besa, Amber odsekla deo prsta jer ga je gađala flašom. S druge strane, Amber ga je optužila da ju je i seksualno zloostavljao i to flašom.

I jedna i druga strana imali su teške optužbe jedno protiv drugog. Ipak, javnost je uglavnom na strani Džonija Depa.

Porotnici su na pauzi do 16. maja, kada se nastavlja suđenje i nastavak svedočenja Amber Herd.

lepotaizdravlje.rsJason Merritt/TERM / Staff via Getty Images Entertainment