Ešli Grejem je podelila šta zaista misli o svojim strijama

by | 24 maja, 2022
Ešli Grejem iskreno o strijama

Ešli Grejem iskreno o strijama u opširnom eseju koji je postao viralan.

Većina nas misli da je Ešli Grejem ultrasamouverena javna ličnost, neko ko nema nikakav problem da na društvenim mrežama objavi fotografiju na kojoj se vide strije i neko uživa u tome da pozira u donjem vešu odmah nakon porođaja. Ali, izgleda da smo izgubili iz vida da je ova plus size manekenka, ipak, samo ljudsko biće…

Ešli Grejem iskreno o strijama

Nekada sam bila seks simbol, a sada sam mašina za bebe. Imam strije do pupka. Šta se dešava? – ovim rečima Ešli je u eseju za Glamour.com  opisala unutrašnju borbu koju je vodila tokom trudnoće, dok joj je telo postajalo sve veće, a strije sve izraženije.

– Onda sam zastala i pomislila: Koga briga! – napisala je u nastavku. – Tog istog dana objavila sam na Instagramu fotografiju svog trudničkog stomaka punog strija, koje je moj suprug opisivao kao drvo života.

Volim da mislim da zaista jesu. Nakon što sam objavila tu fotku, pronašla sam mir i prihvatila sam svoje telo. Ali, to nije jednom zauvek. Prihvatanje svog tela je proces koji neprestano traje, napisala je.

Ma koliko delovala samouvereno, u stvarnom životu, Ešli je prošla kroz traumatičan porođaj sa blizancima Malači i Romanom. U eseju je napisala da je tokom porođaja izgubila „na litre krvi“ i da nedelju dana nije mogla da hoda.

Nakon porođaja promenio se i moj odnos prema telu. Volite kožu u kojoj ste rođeni. Za mene, rođenje tri deteta je mnogo toga promenilo, rekla je.

Pročitajte i… Ešli Grejem o svom postporođajnom telu

Kao i većina žena, i Ešli je osećala pritisak da što pre svoje telo vrati u stanje od pre porođaja. Mislila je da će ubrzo ponovo krenuti u teretanu, ali to se ipak nije desilo.

Oduvek sam se borila protiv nerealnih i nepravednih standarda. Ali da budem skorz iskrena, očekivala sam da ću se brzo vratiti na staro.

Za nju, zadovoljstvo izgledom sopstvenog tela, nakon tri porođaja i jednog spontanog pobačaja, dolazi „u talasima“. Ima dana kada o svojim strijama može da razmišlja samo negativno.

Ja sam model za donji veš, zaboga. Ovako ne izgledaju modeli, pomislim. Ali onda podsetim sebe da nikada nisam ni bila standardni model za donji veš.

Ešli, kao i sve mi, prolazi kroz uspone i padove, a pomaže joj podrška žena širom sveta. Kao i svima nama.

lepotaizdravlje.rsMike Coppola / Staff via Getty Images Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.