Ovo je potencijalni saundtrek leta: Ida Prester je u novom singlu ugostila tajanstvenog mladog umetnika

by | 1 juna, 2022
Ide Prester je

Posle niza uspešnih singlova, koji su mnogima obeležili prethodne dve godine, Ida Prester je odlučila da nas pred samo leto obraduje novim singlom, u saradnji sa mladim i talentovanim umetnikom, Fantomom.

Za svoju prvu saradnju napravili su i spot koji je režirao Miroslav Miša Terzić, dok je Fantom za samu pesmu osmislio plesni aranžman pun retro sintova, baziran na zvuku osamdesetih.

Povodom novog singla Ida kaže:

– Ovo je pjesma o ljudima koji se opiru ljubavi, a zapravo je od početka sve jasno. Iz straha igraju igrice, prave se ludi i samo gube vrijeme. Za njih je smišljena i poruka pjesme: Prestani s inatom i dođi da me voliš, moglo bi biti dobro baš, budalo. Nek vam ova pjesma i poruka budu saundtrek ljeta koji stiže, ljeta u kojem ćemo nadoknaditi sve propuštene poljupce i zagrljaje.

Ida je inače pratila Fantomov rad nekoliko godina i smatra ga vrlo autentičnim, jer stvara sint pop hitove popularne među indie publikom u čitavom regionu.

Pročitajte i… Šta nam je Ida Prester otkrila u beauty razgovoru?

Čim sam krenula u pisanje ove pjesme čula sam njegov vokal. A i vizualno se savršeno uklopio u ovu noćnu fantaziju. Nevjerojatno je fotogeničan i stajliš – dodaje Ida.

– Pesma Budalo je sudar dve različite generacije alternativnog domaćeg popa. Iako se sam zvuk definirše kao “retro”, tematika pesme je moderna, pa se tako svaka generacija može pronaći u njoj i osetiti njen vajb u i emociju. Ida već duže vreme daje pravi primer svojim starijim kolegama podržavajuću nas koji smo na početku i kojima je takav vid podrške jako potreban i značajan – prokomentarisao je Fantom.

Ljubavna igra Ide i Fantoma prenesena je i u zanimljiv pop-art video koji potpisuje iskusna filmska ekipa. Režije se prihvatio Miroslav Terzić, autor nagrađivanog filma Šavovi i serije Tajkun, a vizualni deo potpisuje snimatelj Miloš Jačimović (Tilva Roš). Kostime je osmislio Idin dugogodišnji art direktor Marko Ćerketa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.