Ivana Maksimović: Šta me čini srećnom?

U serijalu tekstova pod nazivom “Šta me čini srećnom” naša urednica Tema Nadežda Jokić, kroz razgovore za uspešnim ženama, istražuje šta je to sreća.

by | 27 aprila, 2021

Jedna od najpopularnijih sportistkinja mlađe generacije, strelkinja Ivana Maksimović, koju je cela nacija bodrila na Evropskom prvenstvu kad je osvojila srebro, otkako je postala supruga, a potom i majka, srećna je kad je s najmilijima.

Taj osećaj sigurnosti i neizmerne ljubavi koju crpite od porodice i prijatelja ne može se zameniti ni sa čim, kaže Ivana.

Porodica, ali i posao

Da bi sreća bila još potpunija, radim ono što volim, a to je, pored streljaštva, dizajnerska posvećenost mom brendu “Ivy”, kaže ova Beograđanka blistavog osmeha, koja ističe da svaki životni period sa sobom nosi nezaboravne trenutke i osećanja.

Želja da budemo zajedno nešto je što se nije promenilo i – nikada neće. Samo što se sad porodica uvećala, prvo divnim ljudima koji su došli uz Danila (Ivanin suprug je košarkaš Danilo Anđušić, prim. red.), a sad je tu i dete, svima nama centar sveta. Predivno je kad potvrdu svog truda vidim u medalji ili pozitivnim kritikama za torbe koje kreiram, ali kad Filip stavi ruke oko moga vrata ili se vragolasto nasmeši – to nema cenu – ističe Ivana. (Pročitajte i… Nataša Miljković: Šta me čini srećnom)

Praktikovanje zahvalnosti

Trudim se da što je moguće više budem prisutna u datom trenutku, kako bih zapamtila kako se osećam. Sećam se da je jedina misao dok sam se spremala da izađem na Marakanu u Riju i ponosno ponesem srpsku zastavu, bila upravo ta: ‘Zapamti sve, budi svesna i uživaj!’. S vremenom je sve češće počela da praktikuje zahvalnost za sve lepo što joj se događa.

To je, čini mi se, došlo s godinama. Kad si mlad, dosta toga shvataš i prihvataš olako, juriš za nekim zacrtanim ciljevima, nesvestan onoga što prolazi. Dosta toga nas i iskustvo uči: da je život kratak, da dragi ljudi često već sutra mogu da ne budu s nama, da lepe stvari koje imamo možda u budućnosti neće biti tu. Oduvek sam sve morala da zaslužim – roditelji su brata i mene učili da ništa ne pada s neba, ali sve bude draže kad sam postigneš željeno i kad si zahvalan jer si dobio priliku za to”, iskrena je Ivana.

Pronalaženje radosti u sitnicama

Srećna sam što moja porodica i ja živimo kako želimo, ali najviše od svega srećnom me čini što su svi oko nas zdravi. Naravno, svako ima i neke ciljeve i želje kojima još uvek teži, pa tako i mi. Ono što je ključ svega jeste da suprug i ja želimo isto, pritom se i udruženim snagama trudimo da to ostvarimo.

Na konstataciju da mnogi, kako godine prolaze, uvide da su sitnice zapravo najveći razlog za životnu radost, srpska reprezentativka u streljaštvu kaže:

Potpuno se slažem s tom tvrdnjom. Ima veze s godinama, jer s njima stičemo nova iskustva i postajemo zreliji. Otkrivamo šta je stvarno važno, a to često jesu male stvari i one koje se ne mogu kupiti novcem.

Ivanini favoriti:
Parfem “Coco Chanel Mademoiselle”
Serija “Casa de papel”
Krema “Kiehl’s Pure Vitality Skin Renewing Face Cream”

Priredila: Nadežda Jokić

lepotaizdravlje.rsPetar Đorđević / arhiva magazina Story

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.