Ovo su glavni krivci za izostanak velikog O

by | 12 decembra, 2020
kako doživeti orgazam

Gde to zapne, pa ne možemo da uživamo onoliko koliko bi trebalo? Ima više razloga zbog kojih veliko O jednostavno izostane. Kada ih otkrijete i eliminišete, shvatićete kako nije previše teško doživeti orgazam.

Razmišljate o poslu
Posao treba da bude i ostane u kancelariji, ali sve brige, stres i nerešene probleme često ponesemo sa sobom u spavaću sobu. Ako razmišljate o nezavršenim obavezama, sukobu sa kolegama ili lošem odnosu sa šefom, teško da ćete se opustiti. U tom slučaju, seks će najverovatnije biti mehanički i uz gledanje na sat.

Osećate se nelagodno 
U nepoznatom ste stanu, njegovi roditelji su u sobi pored, grejanje je slabo, nervirate se jer primećujete sitne nesavršenosti na telu… Svi ovi faktori mogu da utiču na seksualnu želju, a samim tim i na orgazam. Žensko telo je kompleksno i samo jedna sitnica dovoljna je da seksualni naboj popusti, a vrhunac izostane. (Pročitaj: Eksplozivniji i jači orgazam? Da!)

Niste bliski sa partnerom
Najsigurniji put do orgazma je opuštenost, a do nje vodi poverenje. Ako ne verujete partneru, sumnjate u njegovu vernost ili ga ne poznajete dovoljno, telo će biti na oprezu.

Premoreni ste i željni sna
Umor i zadovoljstvo ne mogu da idu u istom paketu. Ako ste pristali na seks jer tako treba, užitak će biti polovičan. Posle napornog dana, nekada je sve što želite malo sna. Ako ste umorni i isrcpljeni mesecima, pokušajte da drugačije organizujete dnevne obaveze.

kako doživeti orgazam

Kako doživeti orgazam

Stidite se da kažete šta vam prija
Ne možete da očekujete da vam partner čita misli. Za uživanje u seksu potrebno je dvoje, ali morate da kažete šta vam u kom trenutku treba. Masturbacija će vam pomoći da upoznate svoje želje, pa ćete kasnije moći da ih podelite sa partnerom.

Muči vas vaginalna suvoća
Ne postoji ništa neprijatnije od seksa kada niste dovoljno uzbuđene. Ako vagina nije dovoljno vlažna, telo će automatski da šalje signale da nešto ne valja. Lubrikant je odličan način da popravite situaciju u spavaćoj sobi. (Pročitaj: Ako vas je sramota da pitate Marijana Kašić ima odgovore za vas: Upotreba lubrikanata)

Nezadovoljni ste vezom
Seks posle svađe može da bude strastven ako ste se posvađali oko bacanja đubreta. Ako je sukob nastao jer je uvredio vas, vašu porodicu ili prijatelje, situacija se komplikuje. Emocionalni spokoj je ključ sreće i u životu i u krevetu.

Ne možete da se opustite
Ako stalno brinete o tome da će u sobu u kojoj ste sa partnerom ući dete, sigurno nećete moći da se opustite. Priuštite sebi malo privatnosti, pošaljite decu kod bake, pa se onda posvetite intimi.

Nervozni ste
Svi prethodni razlozi se svode na ovo – morate da budete relaksirani. Ukoliko vam je seks dužnost, sredstvo za cenkanje sa dragim, vid treninga ili bilo šta osim same strasti, možete da zaboravite na orgazam.

lepotaizdravlje.rsGetty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.