Kako izabrati idealan poklon? Evo šta kaže nauka…

by | 10 decembra, 2021
Kako izabrati idealan poklon

Kako izabrati idealan poklon za voljenu osobu, prijatelja, kolegu, roditelje? Ukoliko svaki put „razbijate“ glavu, u pomoć će vam priteći nauka!

Kupovina poklona, bilo za rođendane, proslave ili praznike, može i te kako biti stresan zadatak. Pored budžeta, razmišljamo i tome šta da poklonimo određenoj osobi, a to nije uvek lak zadatak. Na našu sreću, naučnici su se bavili ovom temom, a evo šta su nas naučili.

Kako izabrati idealan poklon

Poklanjanje iskustva iznad materijalnog

Pokloni poput karte za koncert, vaučer za joga treninge ili kupon za masažu može da nas zbliži s tom osobom. Time poklanjamo iskustvo, uspomenu, a ne materijalnu stvar. Uz to, izazvaćemo sasvim drugačije emocije kod osobe koja dobija poklon. Zato, naredni put razmislite šta ta osoba voli da radi, pa idite u tom pravcu.

Dugoročno zadovoljstvo

Uglavnom biramo poklone koji imaju „vau“ faktor, ali trenutni. Kada darujemo nešto što osoba može iznova koristiti, poklon postaje vredniji. Tu spadaju poklon poput aparata za kafu, slušalica i sl. Takve poklone osoba iznova koristi i svaki put se seti nas.

Pročitajte i… Ideje za poklon u poslednji čas

Ne opterećujte se

Neka potraga za poklonom ne postane teret ili opsesija. Birajte poklone koje osoba može lako da koristi, bez mnogo komplikacija. I zapitajte se kako biste se vi osećali da to dobijete.

Pratite uputstva

Slušajte voljene osobe. Pratite šta govore i velika je šansa da će u nekom od razgovora spomenuti da im nešto treba ili da nešto žele.

Budžet

Istraživanja su pokazala da trošenje više novca na poklon ne znači nužno da će on biti spektakularan. Niti da će izazvati bolju reakciju. Na kraju dana, bitnija je pažnja i da ste mislili na tu osobu dok ste birali poklon. Budite razumni s budžetom.

Pročitajte i… Ideje za pakovanje poklona

 

lepotaizdravlje.rsMonstera via Pexels


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.