Kako preživeti retrogradni Merkur ovog juna? Saveti za svaki znak Zodijaka

Najozloglašenija planeta ponovo će nam praviti haos naredne tri nedelje.

by | 6 juna, 2021

Mejlovi vam misteriozno odlaze u “spam”, imate probleme u saobraćaju, ništa vam ne ide od ruke… Za sve ovo možete slobodno okriviti retrogradni Merkur u Blizancima, koji će svoj haotični hod praviti sve do 22. juna.

Uz sve to, retrogradni Merkur ovog juna se nalazi u znaku Blizanaca. Ovaj položaj planete donosi usporavanje planova i procesa, poteškoće i kašnjenja. Ali nije sve tako crno! Retrogradni Merkur nam u isto vreme donosi i period preispitivanja odluka koje smo dosad doneli. Astrolozi kažu da nas ovaj težak period priprema za budućnost.

Položaj Merkura u znaku Blizanaca donosi nam i savršeno vreme za okupljanje s prijateljima i voljenim osobama. Postajemo svesniji i produktivniji u ovom periodu. A evo kako retrogradni Merkur u Blizancima utiče na svaki znak horoskop ponaosob.

(Do kraja godine očekuje nas još jedan period retrogradnog Merkura i to u znaku Vage. Saznajte i šta će nam on doneti.)

Retrogradni Merkur u Blizancima i znaci Zodijaka

Ovan

Retrogradni Merkur kod Ovnova dešava se u kući informacija. Budite spremni na poteškoće i odlaganja. “Bekapujte” eletronske uređanje i pripremite se na diplomatske pregovore kako biste izbegli nesuglasice s prijateljima, članovima porodice, kolegama i partnerom. Naredne tri nedelje nateraće vas da razmislite i o tome u koje odnose želite da ulažete energiju, a koje treba da prekinete.

Bik

Kada su Bikovi u pitanju, retrogradni hod Merkura odigrava se u drugoj kući- kući prihoda. Savet je da obratite pažnju na finansije. Iako ste možda trenutno zadovoljni finansijskim stanjem, mogući su iznenadni troškovi. Imaćete osećaj da niste dovoljno cenjeni na poslovnom planu i počećete da razmišljate o promeni. A budući da dolazi do pomračenja Sunca 10. juna, promena je izvesna za vaš znak!

Blizanci

Oblast razmišljanja i komunikacije pod vlašću je Merkura, a u narednim sedmicama, on je retrogradan baš u vašem znaku i to u prvoj kući koja predstavlja upravo vas. Vreme je da bolje ispromovišete sebe i svoj rad. Dolazi do promena na ličnom planu i uspostavićete nove prioritete. Razmišljaćete o svojim ciljevima i kako da do njih dođete.

Rak

Prenosilac poruka, Merkur, kreće se retrogradno u vašoj dvanaestoj kući duhovnosti. Osećaćete kao da ste dovoljno strpljivo čekali i spremni ste na akciju. Vaši snovi će postati živopisniji i intuicija će se pojačati. Vreme je da date sebi prostora za odmor i punjenje baterija. Osećaćete se snažnije.

Lav

Planeta komunikacija kreće se retrogradno u vašoj jedanaestoj kući- kući povezivanja. To znači da ćete uspostaviti kontakt s starim prijateljima, bivšim kolegama ili pak starim ljubavima. Dobro razmislite ko je vredan vaše pažnje. U ovom periodu bićete više za timski rad, a manje ćete posla prepustiti sami sebi.

Devica

Merkur, vaša vladajuća planeta, kreće se unazad u vašoj desetoj kući karijere. Razmišljaćete o profesionalnim ciljevima i kojim putem želite dalje da idete. Osećaćete da kolege treba više da vas cene. U ovom periodu dobićete i jasniju sliku šta želite i koji su vam dugoročniji ciljevi koji će vas dovesti do uspeha.

Pročitajte i… Uticaj punog Meseca na ljude

Vaga

Retrogradni Merkur 2021. se kod Vaga kreće u devetoj kući avantura. Više nego ikada želećete da putujete i da isprobavate nove stvari. Isto tako, imaćete pojačanu potrebu da istražite sve poslovne opcije do detalja. Očekuje vas iskustvo koje će vam otvoriti oči.

Škorpija

Planeta komunikacija se kod vašeg znaka kreće retrogradno u osmoj kući emotivnih veza i seksa. Sada je vreme da razmislite o problemima koje imate s partnerom. Osma kuća je i kuća u kojoj vaš znak vlada, a u kombinaciji s Merkurom u Blizancima, bićete pristupačniji i lakše ćete ispunjavati želje voljene osobe.

Strelac

Merkur se kreće unazad u vašoj sedmoj kući partnerstva, pa se nemojte iznenaditi ukoliko iznenada dobijete poruku od bivšeg partnera. Naredne tri nedelje generalno će vas naterati da razmišljate o vezama. Možda je vreme da konačno progovorite i da rešite sve probleme s partnerom, prijateljima ili kolegama.

Jarac

Retrogradni Merkur se kod Jarčeva nalazi u šestoj kući velnesa i rutine. Vreme je da se brinete o sebi i svom dobrostanju. Imaćete potrebu da usporite i donosićete svesnije odluke u ovom periodu. Razmislite da promenite i rutinu i da počnete da se bavite fizičkom aktivnošću. Ovo je period kada treba da se posvetite sebi.

Vodolija

Merkur se kod Vodolija kreće unazad u petoj kući ljubavi i samoizražavanja. Ovaj položaj planete donosi vam uzbudljive momente s voljenom osobom. Bićete zabavniji, spontaniji i razigraniji. Probleme ćete rešavati s osmehom i bićete otvoreniji i eksplicitniji o svojim osećanjima.

Ribe

Četvrtom kućom doma kreće se retrogradni Merkur ovog juna kada su Ribe u pitanju. Ponovo ćete se povezati s članovima porodice i s osećajem sigurnosti koji imate u svom domu. Razmišljaćete o mestu stanovanja i da li je vreme da ga promenite. Bićete i znatiželjniji i poletniji, a to vam donosi Merkur u Blizancima.

lepotaizdravlje.rs Tanya Antusenok via Shutterstock