U izolaciji ste? Zanimljivi načini kako da olakšate boravak u kući

by | 2 decembra, 2020

Period izolacije ukoliko ste zaraženi koronavirusom ili ste preventivno u kućnom karantinu, može da bude izuzetno psihički težak. Vaša svakodnevica stavljena je na pauzu, a sve vaše dosadašnje aktivnosti prestaju na 14 dana. Kako možete sebi pomoći? 

Veoma je važno da shvatite da nije smak sveta. Iako na prvi pogled deluje strašno biti zatvoren u kući, pogotovu ako živite sami, verujte da ipak nije tako. Vaš dom krije bezbroj mogućnosti u kojima možete uživati, samo ako situaciju sagledate sa više strana. (Pročitaj: Kako je izolacija uticala na naše seksualne navike?)

Evo nekoliko saveta koji vam može olakšati period izolacije…

Budite kreativni

Ukoliko imate dar za kreativnost, ovo je odličan lek za opuštanje. Ukoliko nemate fotoaparat, dobra kamera na telefonu (koju danas mahom svim imamo) takođe može da bude od velike pomoći. Predivni detalji koje naše oko ne primećuje u normalnim okolnostima, sada su tu da vam ulepšaju svakodnevicu. Sezona je prazničnih dekoracija i sigurni smo da ih imate na pretek. Iskoristite ih u kućnim uslovima tako što ćete potražiti inspiraciju na internetu i iskopirati neku od fotografija.

Detalji koji mogu biti od koristi: šišarke, šolja za mleko ili čaj, limun, narandža, svetleće lampice i još mnogo toga. (Pročitaj: Pletenjem protiv dosade: Jedan bod pravo, jedan obrnuto i prođe izolacija)

jakkapan21 /
iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Kuvajte

Ako živite sami, nema veze. Kuvajte sebi omiljena jela i to u manjim količinima. Ovo je takođe jedna od kreativnosti koja umnogome može pomoći da se vaše telo i um relaksiraju, a pritom i zadovolji čulo ukusa. 🙂

Čitajte knjige i gledajte filmove opuštajućeg sadržaja

Vreme izolacije traži lepe misli pa je izuzetno važno da budete okrenuti pozitivi. Birajte neki poletni sadržaj – komedije koje će vas nasmejati, ljubavni koji će vas raznežiti ili pak duhovni koji će vam okrepiti duh. Izbor filmova neka takođe bude slične tematike. (Pročitaj: Sezonska depresija – šta je to jesenji bluz?)

bernardbodo /
iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Pomozite nekom ko je u istoj situaciji kao i vi

Ukoliko imate prijatelja ili više njih koji su u istoj poziciji, telefonski razgovor je obavezan. Osim toga, možete da napravite sjanu online žurku putem video-poziva što se ispostavilo kao veoma lekovito. Smeh, muzika i prepričavanje raznih događaja, vratiće vas u period koji nam u ovom trenutku svima mnogo nedostaje.

nezaboravni-momenti-sa-instagrama

Savet plus: 
U danima izolacije aktuelne globalne vesti stavite na „mute”. Osećaćete se lakše, raterećenije, a period kućnog karantina dobiće sasvim drugu dimenziju. 
Lepota i zdravljenicoletaionescu / iStock / Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.