Retrogradni Merkur u Blizancima 2022: Kako preživeti drugi retrogradni hod ove godine?

by | 8 maja, 2022
Retrogradni Merkur u Blizancima 2022.

Retrogradni Merkur u Blizancima 2022. nam stiže 10. maja, a na šta da se pripremimo, otkrivamo vam u nastavku.

Od 10. maja, pa sve do 3. juna, Merkur će svojim retrogradnim hodom koračati u znaku Blizanaca. Svoju preretrogradnu senku je već bacio na nas, naročito kada su u pitanju komunikacija, transport i tehnologija.

Uz to što ide retrogradnim hodom. Merkur će biti u znaku Blizanaca, a šta to zapravo znači?

Retrogradni Merkur u Blizancima 2022.

Tri ili četiri puta godišnje, planeta komunikacije, transporta i tehnologije kreće svojim hodom unazad i taj ples traje tri nedelje. Dok je Merkur retrogradan, očekuju nas poteškoće u komunikaciji, zastoji, odlaganje sastanaka, prekoračenje rokova i problemi s samom tehnologijom.

Kada je mentalna energija u pitanju, u ovom periodu većina nas razmišlja o dosadašnjim koracima, odlukama i izborima. Dakle, misli su nam duboko u prošlosti.

Ipak, ovaj period može da posluži i kao sjajna lekcija. Vreme je da usporimo i razmislimo o našim snovima i namerama, kako bismo spremno dočekali da ciljeve sprovedemo u delo, kada za to dođe vreme.

Pročitajte i… Mesečni horoskop za maj

Budite ljubazni i smireni u komunikaciji s voljenim osobama i kolegama. Jedino tako ćete sprečiti da budete pogrešno protumačeni. Diplomatija i strpljenje su ključni u ovom periodu.

Isto tako, bićete nervozniji i napetiji, pa je savet da malo više pažnje posvetite svom mentalnom zdravlju. Izdvojte vreme za meditaciju, slušajte muziku ili čitajte knjigu. Opustite um kako bi vam se opustilo telo i kako biste hladne glave doneli odluke u ovom turbulentnom periodu.

Retrogradni Merkur, naročito kada je u komunikativnom Blizancu, može da bude i sjajan period za ponovni susret s starim prijateljima. Isto tako, astrolozi savetuju da u ovom periodu ponovo pročitamo omiljenu knjigu, razmislimo o finansijskim ciljevima, ponovo posetimo stara voljena mesta… Drugim rečima, postoji mnogo načina kako da osvežimo ovaj tranzit i da ne dozvolimo da nam Merkur pobrka baš sve konce.

 

lepotaizdravlje.rsenona/iStock/Getty Images Plus via Getty Imagess

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.