Šta predstavlja Lilit, „crni Mesec“ Zodijaka?

by | 22 maja, 2022
Šta predstavlja Lilit

Sigurno ste čuli za „crni Mesec“ u astrologiji, a mi vam otkrivamo šta predstavlja Lilit zapravo.

Lilit, koji se ponekad naziva „crnim ili tamnim Mesecom“, zapravo predstavlja tačku u Mesečevoj orbiti kada je najbliži Zemlji. Za razliku od ostalih planeta i asteroida u našoj natalnoj karti. Lilit se ne odnosi na materijalno.

Šta predstavlja Lilit?

Postoji nekoliko priča o poreklu Lilit, a najrelevantnija odnosi se na Rajski vrt hebrejske mitologije. Lilit je, naime, bila prva Adamova supruga, moćna i seksualno slobodna žena koja nije mogla da toleriše nadmoć Adama. Napustila je Rajski vrt. Adam je sebi od svog rebra stvorio drugu ženu – Evu.

A koje mesto Lilit ima u astrologiji?

Tamna karma iliti čovekov greh, Lilit predstavlja najmoćniju manifestaciju čovekove podsvesti. Ovaj crni Mesec povezan je s našom unutrašnjom senzualnošću i seksualnošću.  Isto tako, Lilit utiče na to da li ćemo poštovati ili nećemo norme. Ona otkriva našu unikatnu senzualnu prirodu i zavodničke moći, kao i delove nas samih, koje nismo uvek spremni da pokažemo. Lilit predstavlja slobodu, a gde god je smeštena u našim horoskopima, nailazimo na određenu nedorečenost, negativnu motivaciju, pa čak i čudnu protivrečnost unutar ličnosti svake individue.

Pročitajte i… Kako će sezona Blizanaca uticati na nas?

Sam Lilit uvek se nalazi u određenom znaku Zodijaka i u zavisnosti od toga, otkriva naše opsesije i žudnje.

Lilit je važna u natalnoj astrologiji i njena pozicija govori o onome što je najdublje skriveno u podsvesti pojedinca. Ona opisuje naša instiktivna ponašanja, našu seksualnost, naš egoizam i potrebu za destrukcijom.

Neke natalne karte uključuju lilit, ali neke ne. Ipak, na internetu postoje kalkulatori koji računaju gde nam se nalazi crni Mesec.

 

lepotaizdravlje.rs Ramziya Abdrakhmanova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.