Makedonsko izdanje “Lepote i zdravlja” proslavilo je 14. rođendan!

by | 30 maja, 2022
ubavina i zdravje

Ubavina i zdravje slavi humanost: Donosimo detalje sa proslave 14. rođendana najuticajnijeg ženskog časopisa u Makedoniji.

Nezaboravno veče – tako bi ukratko glasio opis rođendanske proslave makedonskog izdanja časopisa Lepota i zdravlje, koja je održana u Skoplju, u hotelu Miror, u restoranu pored bazena El Bocca Del Lupo.

Sa više od 400 gostiju, najprestižniji časopis proslavio je 14. rođendan, a dodeljene su i nagrade za društvenu odgovornost, humanost i aktivizam.

Pročitajte i… Lepota i zdravlje u regionu – slavimo prijateljstvo

Goste je pozdravila urednica časopisa Ubavina i zdravje Jovana Stojmenović.

Nagrade su primili: kompanija A1 Makedonija za edukativni program Internet nije samo igra. Klikni Bezbedno.

Elena Ristovska Dimovska – menadžerka korporativnih komunikacija A 1 Makedonija

Gospodin Fatmir Etemi – ZSF Kom, zbog značajnih donacija u sektoru zdravlja, posebno za osobe sa invaliditetom i njihovu inkluziju u društvo, kao i za marginalizovane osobe sa retkim bolestima, zatim u obrazovanju, u nadi se da će sprečiti odliv kvalitetnih kadrova iz zemlje, a značajne su i njegove donacije u sportu.

Foto: Direktor kompanije „Kolor media plus“, Aleksandar Nakov, uručuje nagradu g. Fatmiru Etemiju

Odato je priznanje i Essensi Macedonia za kontinuirano ulaganje u prevenciju bolesti, zatim počasnom konzulu R. Srbije u Makedoniji, gospodinu Vladimiru Stajiću, za donacije brojnim udruženjima srpske zajednice u zemlji, kao i sportskim savezima i klubovima, zatim udruženju građana za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim porodicama i licima Ljubaznost, Mariji Dudi Dibiagjio, koja svojim savetima podstiče ljude da ne čekaju pravo vreme, naprotiv, da deluju odmah.

Vladimir Stajić, počasni konzul i direktor kompanije Gulf Oil Macedonia

Među nagrađenima za humanost je i Borče Stamenov za inicijativu Doniraj računar, a nagradu za aktivizam dobila je Doroti Pačkova, aktivistkinja i osnivačica udruženja za rodnu ravnopravnost Jedna može.

Još jedno priznanje za humanost dodeljeno je kompaniji Slic, koja je jedan od najpožrtvovanijih učesnika i značajnih pobornika humanitarnog projekta IT4CHARITI (IT For Chariti) i Moniki Rizovskoj – Ways2Help. Ovo je platforma koja povezuje organizacije, kompanije i pojedinačne donatore u cilju pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Partneri i pokrovitelji ovog događaja su: globalni lider u automobilskoj industriji, kompanija Kromberg i Šubert Makedonija, Jaka Nova, makedonska kompanija za proizvodnju lekova, dodataka ishrani i kozmetike, kompanija Samantha, koja je publici predstavila novitete iz kozmetike – brendove essence & Catrice pod motom Sister Love, a prava senzacija među publikom bila je promocija novog proizvoda OKSI Jet-a, čisti kiseonik za direktnu inhalaciju i veoma jednostavnu upotrebu.

Brendovi sa kojima su zdravice za ovaj rođendan bile fantastično iskustvo su Gordons, Jägermeister, vinarija Stobi, Skopska Pivara, Pelisterka, a energiju su obezbedili barovi kompanije za proizvodnju i prodaju zdrave hrane Vitalia.

Rođendanskoj zabavi Ubavine i zdravlja prisustvovale su mnoge poznate ličnosti iz delovnog sveta, ljudi iz sveta medija, muzičke zvezde, sportske zvezde i mnogi drugi.

Tekst: Bojana Stojmenovic. Foto: Jasna Susa i Goran Deskovski