Categories Stil života

3 korisna saveta za bolju organizaciju životnog prostora

Doživljavate li svoj dom, kao sopstvenu oazu mira? S obzirom na to da životni prostor direktno utiče na vašu energiju, ponekad je dobro da rekonstruišete, osvežite i oslobodite prostor u kome živite od suvišnih stvari.

Uređen prostor pozitivno utiče na vašu psihu, zato s vremena na vreme raščistite sopstvenu životnu sredinu, kako biste pustili pozitivnu energiju u svoj životni prostor.

Ključ uređenog životnog prostora je dobra organizacija. Dobra organizacija životnog prostora smanjiće nivo stresa kome ste izloženi svakodnevno, a možete je postići uz ovih nekoliko saveta:

1. Koristite tanke ofingere

Na ovaj način uštedećete mnogo prostora u vašem garderoberu. Vešalice koristite samo za jakne, kapute i pantalone, koje zauzimaju najviše prostora u vašem garderoberu. Sve ostalo složite uredno na police, i uvek ćete znati gde vam šta stoji.

2. Organizovano koristite svoje police

Neka svaka polica u vašem stanu ima odgovarajuću namenu, koju ste odabrali tako što ste razmislili kako će vam najbolje uštedeti prostor. Neka sve bude uredno složeno, ekonomično, ali i estetski prilagođeno vašem ukusu.

3. Reciklirajte

Ako ste skloni da skupljate stare magazine i novine, samo zauzimate prostor u svom domu. Reciklirajte sve što je pročitano i zastarelo. Bilo da je reč o katalozima ili starim časopisima, odvojite gomilu za recikliranje na svakih 10 dana i videćete da ćete znatno uštedeti slobodan prostor.

Uređen i na ovaj način organizovan prostor u mnogome će uticati na vaš mir i staloženost. Osećaćete se mnogo prijatnije u svom domu, a što je najvažnije, uvek ćete znati gde vam se šta nalazi.

Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA