3 promene koje ženama otvaraju vrata uspeha

by | 7 aprila, 2019

S obzirom da živimo u doba ženske emancipacije, sasvim je prirodno da žene žele i teže da postanu uspešne u poslu kojim se bave, a da bi na tom putu sebi otvorile mnoga vrata potrebno je da rade na svom samopouzdanju i uvedu jednostavne promene u svoj način razmišljanja.

Evo koje su to promene, koje će ženi omogućiti da ostvaris voju viziju:

1. Prestanite da se izvinjavate

Ako ste pogrešile, izvinite se, ali ako se konstantno i bez razloga izvinjavate, gubite svoju moć. Ljudi moraju početi da slušaju žene na drugačiji način. Ali i žene se ne smeju olako odricati svoje moći i moraju naučiti da sa njom adekvatno barataju u pojedinim situacijama.

U komunikaciji najvažniji je balans između topline i direktnosti. Možete se nasmejati, ali ostanite čvrstog stava po pitanju svojih zahteva. U komunikaciji uvek ostanite pristojne, ali i jasno pokažite svoje želje i zahteve.

2. Budite tvorac sopstvene prilike

Postanite žena koja se uvek nađe na pravom mestu u pravo vreme. Svoje prilike morate stvoriti sami i izboriti se za mesto u poslovnom krugu.  Edukacija, sticanje kontakata, odlazak na različite konferencije, veoma su bitni za razvoj naše karijere. Tako upoznajemo potencijalne saradnike i dobijamo prostor za plasiranje novih ideja.

3. Promenite svoj stav prema neuspehu i neiskustvu

Žene neuspeh, češće doživljavaju lično. Boje se da rizikuju, polažu na svoje savršenstvo i teže ispravnim odlukama. Ali morate razviti svest da se iz neuspeha i grešaka najbolje uči i da su oni siguran  put do uspeha.

Potreba za savršenstvom samo nas sabotira na putu ka uspehu, strah nas sprečava da se pokrenemo i čekamo da nam samopouzdanje padne  s neba, a ne shvatamo da samopouzdanju zapravo prethodi iskustvo. 

Pročitajte i…Žene koje su doprinele da njihovi muževi postanu poznati

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.