Categories Stil života

3 saveta uz koje ćete lakše podneti povratak kući nakon letovanja

Povratak s egzotičnih lokacija na užareni beton nije baš idealna situacija. Nakon ispijanja koktela i finih večera, povratak u rutinu i svakodnevno odlaženje na posao i obavljanje kućanskih poslova teško nam pada. Kako biste se što lakše privikli na svakodnevicu i obaveze koje vas kod kuće čekaju, savetujemo vam da sledite ova tri saveta.

1. Posvetite se sebi

Nemojte zaboraviti na sebe tokom ostatka godine i obavezno izdvojite za sebe barem nekoliko sati nedeljno uz omiljenu knjigu, film, masažu ili opuštajuću kupku. Uživajte u malim stvarima i aktivnostima, koje vas opuštaju i čine srećnom, jer nam je odmor potreban i tokom radne nedelje, kako bismo se opustili i napunili energiju za nove radne pobede.

2. Presložite ormar i preuredite enterijer

Ovo će vas rešiti nagomilanog stresa, kojim vas je već prvi dan nakon godišnjeg odmora pogodio posao. Napravite detoksikaciju prostora i ormara i rešite se svih stvari koje više ne želite da nosite, donirajte ih ili, ako nisu u dobrom stanju, bacite i stvorite prostor za nove krpice. Osim ormara, napravite mali make-over stana, poigrajte se detaljima i temeljno ga očistite. Nakon obavljenog posla osećaćete se jako zadovoljno i rasterećeno.

3. Opustite se

Poslednje, ali ne i manje bitno: Naučite da se opustite, preplaviti svoje telo pozitivnim mislima i emocijama, meditirajte i duboko dišite. Ako je moguće, nemojte se vratiti s mora dan pre početka radne nedelje već dajte jedan dan sebi da se prilagodite, opustite i fokusirante se na sve pozitivno što dolazi s novim radnim obavezama.

5 malih, svakodnevnih dokaza sreće

Foto: @negin_mirsalehi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA