Categories Stil života

4 pravila za uređenje enterijera toplim bojama

Kada uređujemo enterijer našeg doma, bitno je da izaberemo tople boje koje će u naš dom privući pozitivnu energiju i osećaj tople, porodične atmosfere. Tople boje u naš dom dozivaju toplu atmosferu i inspirišu na kreativnost.

Toplim bojama smatramo sve nijanse žute, crvene i narandžaste, uz ove, u tople boje ubrajamo nijansu breskve, ružičaste i zlatne. Reč je o idealnim nijansama, za uređenje doma, jer svaka od njih ima određen umirujući uticaj na našu psihu.

Crvena boja utiče na strast i ljubav, dok je žuta intelektualni i kreativni podsticaj. Narandžasta boja priziva bogatstvo pa je odaberite u umerenim količinama, jer je suptilnost važna pri uređenju enterijera toplim bojama.

Zlatna je simbol luxuza pa je odaberite u sitnim detaljima i sa merom.

Dekorateri  kažu da je veoma važno da se tople boje kombinuju sa belom, kako bi se suptilno ublažila njihvoa jačina.

@marksandspenser

Kada dom uređujete toplim bojama, ključ je u njihovom kombinovanju sa hladnim bojama, umerenosti, suptilnosti, ali i o dozi originalnosti, koja će vaš dom učiniti doslovno refleksijom vaše ličnosti.

1. Obratite pažnju na izbor boja zidova

Ako se opredelite za boje poput crvene i žute, bitno je da ih kombinujete sa svetlim, ili tamnim kontrastnim bojama, kako biste ublažili njihovu jačinu. Ova vrsta kontrasta odiše svojevrsnom dozom luxuza.

2.Osvežite prostor detaljima

Jedan od najjednostavnijih načina da osvežite prostor je da posegnete za detaljima toplih boja, bilo da je reč o komadima nameštaja, tepisima, ili sitnim detaljima, koji će prostoru dati potpuno drugačiju dimenziju.

@elonahome

3. Unesite dozu inspiracije u svoj dom

Ukoliko ste ljubitelji umetnosti, posegnite za umetničkom slikom jarkih boja, koja će vas svakodnevno inspirisati i oplemeniti vaš životni prostor.

4. Ispunite prostor komadima od prirodnog drveta

Boja prirodnog drveta, savršen je kontrast detaljima toplih boja, pa se opredelite za police i stolove od prirodnog drveta, kako bi ceo ambijent odisao snažnom i pozitivnom energijom.

Foto: @cornerroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA