4 zlatna pravila za bolji kvalitet života

by | 25 februara, 2019

Kada je kvalitet života u pitanju, svakodnevno nam govore o tome kako treba da usvojimo zdrave navike, posvetimo više pažnje zdravoj ishrani i aktiviramo se. Međutim, čini se kako je onaj emocionalni i mentalni segment zanemaren, a ipak presudan u poboljšavanju kvaliteta života.

Danas smo za vas izdvojili nekoliko „zlatnih“ pravila, čijim ćete svakodnevnim primenjivanjem, živeti život, kakav ste oduvek želeli:

1. Ono ste, što o sebi mislite

Ukoliko imate lošu sliku o sebi, ona će se manifestovati i na vaše ponašanje. Ukoliko pak živite u uverenju, da za vas ne postoji nemoguće, tako će i biti i vi ćete veoma brzo ostvariti sve svoje ciljeve. Sve velike odluke u životu, započinju mentalnim skladom i zdravom slikom o sebi.

2. Vremenom počinjete da ličite na svoj životni stil

Ako praktikujete da po ceo dan jedete nezdravu hranu, izležavate se i gledate maraton serija, vi ćete se i osećati nezdravo, sputano i pomalo depresivno. Ako je vaš dan ispunjen najrazličitijim aktivnostima koje pozitivno utiču na vaš duh i telo, vi ćete biti puni pozitivne energije i motivisani, da svakoga dana uradite nešto kreativno i produktivno.

3. Brinite o sebi i svojim potrebama

Srećan i ispunjen čovek mora da zadovolji svoje socijalne, privatne i fizičke potrebe, pa je tek nakon toga sposoban da se brine o drugim ljudima iz svog okruženja. Čovek koji konstantno zanemaruje sebe, drugima ne može pomoći, već ih samo može zatrovati svojom toksičnom energijom.

4. Za bolje sutra, morate izaći iz svoje komfor zone

Komfor zona je mesto na kome se svako od nas oseća ušuškano i sigurno, ali i na kome stagniramo, bez mogućnosti napretka. Zato, ukoliko želimo da postanemo uspešni, na ma kom životnom polju, moramo napustiti svoju komfor zonu i uzeti život u svoje ruke.

Dovoljno je samo malo truda i umne i duhovne motivacije i sve u životu postaje smislenije i lepše.

Foto: @camilacoelho

Pročitajte i…Meditacijom do uspeha na poslu

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.