Categories Stil života

4 znaka da je vreme da tražite novi posao

Ako vaše nezadovoljstvo na poslu raste iz dana u dan i kod sebe prepoznajete neke od navedenih simptoma, kožda je zaista vreme za novi list i posao koji će u vašoj karijeri napraviti značajan pomak.

1. Ne napredujete

Ako već godinama radite na istoj poziciji, za istu platu, bez mogućnosti da išta novo naučite i pomerite se sa mrtve tačke, takva situacija na vas utiče potpuno demotivišuće. Nemate želju da ulažete svoje vreme i trud u posao bez perspektive, što vas dodatno zamara i iscrpljuje.

2. Posao je za vas rutina

Nemate elana ni pred jednim radnim zadatkom, sve obavljate mehanički i uopšte ne unosite trud i pažnju u ono čime se bavite, a zbog toga pored posla trpite i vi sami, jer vaša kreativna energija čeka da bude iskorišćena, dok je vi svakodnevno sputavate.

3. Pomisao na posao vas izlaže stresu

Stres je nažalost postao sastavni deo naših života, ali ako svako jutro počinjete sa grčem u želucu jer zaista ne želite da radite svoj posao niti da kancelariju delite sa tim ljudima, koje gledate svaki dan, krajnje je vreme da uradite nešto dobro za sebe i počnete da tražite posao u kome ćete konačno malo i uživati.

4. Izneverena su vam očekivanja

Sve što vam je rečeno na razgovoru za posao ostalo je samo u priči. Niste dobili mogućnost da radite na projektu koji će vam dozvoliti da se kreativno iskažete, timski rad je bio samo pusto obećanje, a motivacija je izostala u svakom smislu i vaše razočaranje iz dana u dan samo raste.

Dakle, ako su vam neki od ovih nus pojava poznate i ako svako jutro na putu do kancelarije mislite o njima, zatražite slobodan dan, sedite i razmislite šta od sebe i svog posla želite, pretražite oglase, pošaljite CV na sve što vam izgleda kao primamljiv posao i čekajte, jer ako uporno tražite i želite da svoj život promenite na bolje, promena će neminovno doći.

Foto: Thinkstock

Kako da se pripremite za važan poslovni sastanak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA