Categories Stil života

5 elegantnih retro filmova sa kojih nećete moći da skrenete pogled

Da li ste i vi ljubitelji dobre kostimografije kao i mi? Još kada je sve to upakovano u dobru priču, pa onda fantastičan enterijer i eksterijer, ovakva filmska ostvarenja gledamo bez daha. S vremena na vreme svi mi poželimo da se vratimo u prošlost.

Smatramo da je jedan od najboljih način za to, gledanje odličnog filma u retro stilu.

Zato smo da sa vama podelimo neke od onih najneobičnijih i divnih filmova koje smo otkrili, a čija tematika se dešava u prošlosti. Ovi filmovi su nas zadivili ne samo odličnom glumom već i izuzetnom estetskom lepotom.

Nine (2009)

Guido Contini je poznati režiser. Celog života je okružen prelepim ženama. Tražen je i popularan, a svoje ciljeve ostvaruje gazeći po drugima. Zašto onda ne može da dovrši snimanje svog poslednjeg filma? Odgovore traži na njemu poznatom mestu – u krevetu s ženama – ali njegova duša postaje sve praznija i praznija dan za danom.

Inglorious Basterds (2009)

Kada je “smeđa kuga” počela da se širi Evropom 1939. godine, širom sveta je bilo malo ljudi koje je to ostavilo ravnodušnim. Jedan od najvatrenijih neprijatelja Jevreja bio je Hans Landa, koji je svojim trudom zaradio nadimak “Lovac na Jevreje”. Grupa američkih Jevreja pod imenom “Inglorious Basterds” staje mu na put, i kao rezultat toga fašizam biva osuđen na propast.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA