Categories Stil života

5 elegantnih retro filmova sa kojih nećete moći da skrenete pogled

The Edge of Love (2008)

Komplikovani odnosi između četiri osobe koje žive u Engleskoj 1940ih godina umalo dovode do tragedije. Ovo je priča o dva muškarca i dve žene koji se zapetljavaju u sopstvenim delima. Ljubav, ljubomora i izdaja ih vode u ambis iz koga naizgled nema bekstva.

Hitchcock (2012)

Poznati režiser se odlučuje za hrabri eksperiment: propušta priliku da snimi još jedan od napetih filmova koji su ga učinili poznatim, i umesto toga se odlučuje za skroman crno-beli film Psycho. Tokom snimanja, režiser zaviruje u crnilo ljudske duše nadajući se da će tako otkriti psihološke osobine koje će mu pomoći da u glavama publike stvori simfoniju horora s lakoćom sličnom sviranju klavira.

The Great Gatsby (2013)

Misteriozni gospodin Jay Gatsby. Niko ga nikada nije video, ali su svi čuli za njega. U stvari, on je opšte idealizovan, i u restoranima ljudi šapuću kako su ga upoznali. Tada priprosti i naivni Nick Carraway dobija poziv da se upozna s Gatsbyjem. Posle toga će napisati snažnu priču o ljubavi, pohlepi, moći i iskvarenosti koje su nastale kao posledica njihovog susreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA