6 osobina koje imaju psihički stabilne osobe

by | 4 maja, 2019

Staloženost i mentalna snaga prekopotrebne su vrline, za preživeti u ovom vremenu, gde je multitasking obavezan, a slobodno vreme gotovo nepostojeća kategorija. Iako mnogima deluje da se pojedinci rađaju kao mentalno snažne i stabilne osobe, važno je da znate da je reč o vežbi i trudu, kroz najrazličitije. teške situacije, kako bi se osposobili da se nose sa različitim životnim nedaćama.

Mentalno stabilna osoba…

1. Prihvata izazove

Za njih su izazovi šansa za uspeh, a ne povod za strah. Ako uspešno reše datu situaciju, oni će biti na dobitku, a pored uspeha, porešće im samopouzdanje.

2. Fokus stavlja na situacije koje može kontrolisati

Život je pun nepredviđenih situacija, samo što mi nemamo vremena da ga trošimo na analizu verovatnoće. Zato se stabilni ljudi oslanjaju na stvari koje su pod njihovom kontrolom i u njih ulažu svoj maksimum.

3. Postavlja jasne granice

Čak i onda kada je teško, oni će reći ne, ako je to ispravno. Iako su brižni i vode računa o tuđim osećanjima i potrebama, oni znaju kada sebe moraju staviti na prvo mesto.

4. Ne živi od prošlosti

Iz prošlosti su naučili koje greške neće ponavljati, a sada su ta vremena daleko iza njih i nemaju vremena da žive od sećanja, sad je vreme da se uživa u datom trenutku!

5. Preuzima odgovornost za svoje postupke

Svesni su svake svoje kreške i nikada ne traže krivce u drugom. Znaju da se iz grešaka najbolje uči i kreću napred ka novim izazovima i uspesima.

6. Doseldna je sebi

Oni znaju svoja moralna načela i vrednosti i dovoljno su hrabri da u skladu sa tim i žive. Oni se čvrsto drže svojih stavova, detaljno ih preispituju i odriču ih se samo kad uvide da greše.

Pročitajte i…Optimizam kao stil života – 4 velika benefita pozitivnih misli

Foto: @weheartit

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.