Categories Stil života

Amalfi obala + Cinque Terre: Najlepši delovi Italije koji oduzimaju dah

Možda dve najpoznatije italijanske rivijere mame nas ovog leta da im se predamo. Danas smo na relaciji Amalfi obala i Cinque Terre u Italiji. I želeli bismo da tako bude za stalno…

Za početak moramo da napravimo male geografske odrednice: Amalfi obala je južna obala poluotoka Sorentina, koja formira južni deo Napuljskog zaliva u provinciji Salerno od Positana na zapadu do mesta Vietri sul Mare na istoku, dok je Cinque Terre jedna od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih priobalnih područija koju čine pet naselja – Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore.

Pročitajte i… 8 jela koja morate da probate kada ste u Italiji

Možda ste već imali prilike na vidite (bar na fotkama) te prelepe predele, arhitekturu pastelnih boja, kristalno bistru vodu i vidikovce od kojih zastaje dah. Ove obale su stvorene za uživanje, sunčanje i lenčarenje, sve sa limunadom ili Aperol Spritzom u ruci.

Iako su to delovi idilične pojave, ipak se razlikuju, kako kažu svetski putnici, po potuno drugačijim vibracijama. Zato i jesu predmet našeg istraživanja. Za koji god deo italijnskog primorija se odlučite, mislimo da nećete pogrešiti.

 

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA