Ajs Buk Čelendž

by | septembar 11, 2014

Ladno ali kulturno

dl On mene pita šta sam čit’o??? Mene??? Ne, ozbiljno. Ja se sad već iskreno nadam da će, nakon neminovnog sunovrata naše civilizacije, svi tragovi biti uklonjeni. Svo ovo koncetrovano samoljublje i egzibicionizam moraju nestati a sa njima i svi materijalni dokazi.

Kad 8235. godine vanzemaljski arheolozi pronađu nešto o nama, ne želim da im jedini zaključak bude: Njih je bilo oko osam milijardi i svako od njih je mislio da je najvažniji na svetu! Pogledajte sve te njihove platforme za skretanje pažnje na sebe. Strašno! Da su ovoliko truda i vremena uložili u neke druge stvari, ne bi im nebo palo na glavu i ne bi se podavili u otopljenim glečerima i otrovnim vazduhom…

Buk čelendž! Najnoviji metod skretanja pažnje na sebe. Da proverimo šta je ko čitao. Nabroj 10 knjiga i pokaži da si pismen/a. Naravno, već po načinu navođenja i odabranom materijalu, vidiš ko lažira. Ali i nek lažira, ovo ionako nema mnogo više smisla od polivanja kofom vode. Najviše mrzim kad neko svoju egzibicionizam pokušava da uvalja u oblandu smisla ili, još gore, humanosti.

Ako ipak tražite preporuke za čitanje od starleta i pevačica, sportista i političara – tih proverenih prijatelja i poznavalaca pisane reči – može i to! Samo zaista pročitajte to što oni lažu da su pročitali. Ili, još bolje, pročitajte sve ostalo.

Od ljudi koji nisu pročitali ni jednu knjigu gori su oni koji su pročitali samo jednu. A još gori od njih svih su oni koji lažu da su pročitali 10 knjiga u životu.

Tagovi: