Vodimo vas iza scene snimanja L&Z modnog editorijala!

by | decembar 27, 2016

Dve manekenke + jedan maneken + jedna fotografkinja + jedan stilista = autentična modna priča! U aktuelnom broju Lepote i zdravlja čeka vas editorijal snimljen tokom nedavno održanog Serbia Fashion Weeka, a sada vas vodimo iza foto-aparata Marije Andrić (gde je „škljocao“ još jedan fotograf – Erhad Tairovci!) i o snimanju razgovaramo sa modelima Majom Marčić, Dajanom Rivs i Vladimirom Cvetkovićem, kao i stilistom Srđanom Šveljom…

Razgovarala: Aleksandra Gavrilović

Foto: Erhad Tairovci

Foto: Erhad Tairovci

Po čemu ćete pamtiti snimanje za Lepotu i zdravlje?

DAJANA RIVS: Atmosfera je bila veoma lepa i uživala sam u saradnji sa čitavim timom. Kada ste model, jedini način da napredujete jeste da sarađujete sa različitim ljudima, bez obzira na to iz kojih kultura potiču i kakvu viziju imaju.

MAJA MARČIĆ: Imala sam priliku da na ovom snimanju upoznam Mariju Andrić koja radi baš onakve fotografije kakve i sama volim da vidim. Bez mnogo statičnosti, više u pokretu, gde se vidi sloboda u poigravanju kreacijama koje nosimo. Posebna čast je bila raditi i sa Srđanom Šveljom, koji spaja nespojive kombinacije. On je osoba koja sa mnogo strasti radi svoj posao i predaje se maksimalno. Bio je stub ovog ovog predivnog iskustva.

VLADIMIR CVETKOVIĆ: Snimanje u pretežno ženskom drustvu je bilo veoma opušteno jer su svi saradnici bili vrlo profesionalni. Inače, u svetu je ženska moda svakako zastupljenija od muške, pa sam navikao da više ima devojka kada se snima!

SRĐAN ŠVELJO: Ja toliko uživam u svom poslu stiliste da zaista nikada ne vidim nijednu poteškoću. Sve je to toliko prirodno i normalno za mene, da uvek s nestrpljenjem očekujem neki novi izazov kada su u pitanju editorijali.

Foto: Erhad Tairovci

Foto: Erhad Tairovci

Koji autfit vam se najviše dopao i rado biste ga poneli i privatno?

DAJANA RIVS: Izuzetno mi se dopala cela kolekcija brenda House of Byfield, a najviše mi se svideo crveni kaput. Nosila bih rado u svakodnevnim situacijama, jer u sebi spaja opušten stil i eleganciju.

Foto: Erhad Tairovci

Foto: Erhad Tairovci

VLADIMIR CVETKOVIĆ: Posebno mi je blizak crni kožni mantil kreatorke Milice Tričković iz Niša. Inače su mi muški kožni mantili uvek aktuelni i ne može svako da ih iznese, pa su mi zbog toga i interesantni. Preferiram stvari koje ne mogu svakom dobro da stoje!

Kakve utiske nosite sa Serbia Fashion Weeka?

SRĐAN ŠVELJO: Utisci su veoma lepi, prožeti novim poznanstvima koji su nagoveštavaj buduće saradnje u 2017. Serbia Fashion Week je bio preko potreban Novom Sadu da bi se malo oživela i probudila modna scena ovog grada, ali i Srbiji, da bi toliko stranaca iz raznih medija došlo i širilo priču o nama mnogo dalje!

E.Tairovci_8_November 11, 2016

MAJA MARČIĆ: Kao i prethodne dve godine, i ove godine vrlo pozitivne. Pamtiću ga po lepom druženju, velikom adrenalinu, fenomenalnim kreacijama i divnoj saradnji sa kreatorima i organizatorima.

Još fotografija sa snimanja pogledajte u nastavku…

Tagovi: