Coaching by TaRa: Kako da novogodišnje odluke ne budu samo prazne priče?

by | decembar 30, 2019

Ukoliko vam se dešava da se entuzijazam vaših novogodišnjih odluka gasi zajedno sa novogodišnjom čarolijom, vreme je da razmislite šta vam je to promaklo u kreiranju. Ljudi često odustanu od svojih odluka i pre nego što su krenuli u njihovu realizaciju. Misli ih povuku na neku drugu stranu i lako zaborave zbog čega su baš tim odlukama rešili da kreiraju najbolju godinu za sebe.

Piše: Tamara Radosavljević, NLP trener, www.nlpenergyhouse.com

Kako su početak Nove Godine kroz istoriju različita carstva slavila različitog dana, zašto ne biste mogli i vi? Moć se ne nalazi baš u tom danu koji je neko nekad izabrao za početak. Moć je u vašoj odluci da se upustite u razmišljanje o svom životu i u vašoj spremnosti da na njega i utičete. Koji god dan da odaberete za to.

Postoje stvari koje bi trebalo da razmotrite kada donosite svoje novogodišnje odluke.

  1. Stvari koje su nam važne imaju prednost.

Ukoliko se pitate zbog čega se određene stvari nikako ne realizuju iako ih godinama stavljate na svoju listu želja, znači da vam nisu dovoljno važne. Da vam je važniji osećaj da uz kafu zapalite cigaretu nego da se zauvek odreknete toga. Važno ima prednost. Kada postavljate svoje novogodišnje odluke zastanite pored svake i zapitajte se „Da li mi je ovo zaista važno? Koliko mi je važno?“. Odgovor će postaviti prioritete i rešiti misteriju neostvarenih odluka i želja.

  1. Ono u šta ne verujemo ima manju šansu za uspeh.

Vera u uspeh skraćuje korake do uspeha i olakšava put. Daje nam priliku da uživamo u osećaju stvaranja dok se približavamo cilju. Ma koliko vera bila apstraktna ona je jedan od najvažnijih sastojaka u šemi uspeha. Kada vam je nešto veoma važno ali vas od toga udaljava sumnja, vaš jedini zadatak je da sebi posvetiti onoliko vremena koliko je potrebno da pronađete i pojačate veru. Kada tražite od drugih da veruju u vas, znači da vi sumnjate u sebe.

  1. Svako Moram na nas stavlja teret, a svako Želim nas oslobađa tereta.

Dok izgovarate da nešto morate da uradite, vašem umu je to još jedna obaveza koju treba što pre precrtati sa spiska. Sve i da se prvo latite toga da završavate ono što morate, sam proces je dosta teži i duži nego kada radite ono što želite. U dubini reči Moram i Želim krije se potpuno drugačija energija, energija tereta i enrgija stvaranje. Biranjem samo te jedne reči u formulaciji same odluke, odluka će poneti potpuno drugačiju energiju. Ta energija će zatim drugačije poneti vas i ostvarenje vaše odluke imaće potpuno drugačiji put.

Kako ono što donesete kao svoju novogodišnju odluku ne bi ostalo samo na priči, posvetite više vremena samom pisanju i zađite u dubinu svog kreiranja. Sami birajte dan koji će za vas biti početak i time ćete izabrati moć da vladate svojim sopstvenim odlukama.

Foto: GettyImages

Tagovi:

top