Coaching by TaRa: Energija žene

by | jul 15, 2019

Očekivanja koja žene mogu imati od sebe su često mnogo veća od onih koje njihova okolina realno ima od njih. U današnje vreme žene su sklone tome da sebi postavljaju veoma kompleksne i brojne zadatke kako bi iskreirale idealnu sliku o sebi. Svi segmenti njenog života, počevši od porodice, fizičkog izgleda, stabilne veze i posla kojim se bavi, govore u njeno ime. Pa samim tim, ukoliko bilo koji od ovih segmenata počne da škripi i da posustaje, žena oseća nezadovoljstvo koje vodi do smanjenog samopoštovanja i često frustracije koju oseća i pokazuje sebi i okolini.

Piše: Tamara Radosavljević, NLP trener, www.nlpenergyhouse.com

Tačno je da naše okruženje ima očekivanja od nas i da jasno zahteva da ta očekivanja i ispunimo. Ispunjavajući tuđa očekivanja žena gubi svoj lični identitet pokušavajući da se uklopi u veću sliku i da bude prihvaćena. Zapravo, sve što žena radi a ne poklapa se sa njenim ličnim željama i potrebama, radi kako bi „bila prihvaćena“. Potreba da nas neko voli, da nas „prihvati onakvim kakvim jesmo“, da nas ne oceni loše ili da nas kazni odbacivanjem, je odličan način da prikrijemo i negiramo sve one unutrašnje potrebe i žudnje koje svaku ženu čine potpuno jedinstvenim i savršenim ljudskim bićem.

Frustrirana žena je nezadovoljna žena, čije nezadovoljstvo potiče iz njenog unutrašnjeg konflikta koji nastaje kao posledica nemogućnosti da udovolji i sebi i svima oko sebe. Takav osećaj često može da dovede do hroničnog neraspoloženja. Mnoge žene kako bi se oslobodile ovog neprijatnog osećaja počnu da potiskuju svoje najdublje i najiskrenije želje i da se mire sa tim da je njihova primarna uloga da budu na usluzi svima.

Međutim, žena je mnogo više od onoga što za sebe smatra da jeste. Žena je inicijator svih onih najdragocenijih životnih vrednosti i emocija. U njenoj prirodi je zapravo velika pokretačka snaga i moć. Žena je zaboravila na svoju ženstvenost jer su je neki poistovetili sa vulgarnošću. Kroz svoju ženstvenost i senzualnost žena pokazuje svoju pravu prirodu, pokazuje svoj stav i svoje samopoštovanje. Ukoliko osvesti način na koji će njena ženstvenost postati njen najveći saveznik, žena će svaki svoj potencijal iskoristiti do maksimuma. Svaki njen pokret, izgovorena misao i pokazana emocija imaće potpuno drugačiju notu onda kada kroz nju bude protkana prava priroda žene.

Nadmetanje sa muškarcima i preuzimanje moći na način koji nije nama svojstven, postepeno uspavljuje žensku energiju koju svaka od nas nosi u sebi. Žena nije stvorena da se bori i da dokazuje svoje snagu, žena nije stvorena za mišićavo telo i prgav jezik. Ima toliko uticajnih žena u svetu koje svojim izgledom podsećaju na muškarce i žele da se što više približe njihovom „moćnom svetu“. U dubini duše većina njih nosi svoju tugu zbog svih onih uspavanih i zaboravljenih veličanstvenih ženskih osobina. Žena je stvorena za toplinu i nežnost, da kroz njih stvara sve ono za šta nijedan muškarac nije sposoban.

Jedina „dužnost“ koju žena ima prema sebi i svetu jeste da upozna sebe kroz svoje prefinjene i baršunaste osećaje, da postane ponosna na njih i dozvoli im da se slobodno iskažu. Da izošti svoj sluh za taj nežan zov njene duše i počne da živi u njenom ritmu.

Moja draga prijateljica i koleginica Lava Nikolić, NLP trener, Energy Coach i Reiki Master učitelj je baš zato kreirala jedinstvenu Energy Fit žena radionicu za sve žene koje žele da konačno probude svoju jaku žensku energiju. Od srca vam preporučujem da je već sada oslobodite i kreirate život baš kakav želite.

Coaching by TaRa: Prigrli svoju tremu

Tagovi:

top