Categories Blog

Coaching by TaRa: Premoreni za uspeh

Ne postoji velika razlika između uspešnog i neuspešnog čoveka, sve dok ih iz pogrešnih razloga na uspešne i neuspešne odvajamo. Niti uspešan znači srećan niti neuspešan znači očajan. Svako ima prava da sebe nazove uspešnim ili ne i da sam za sebe odredi kriterijum po kome će svoj uspeh i procenjivati. Naše mišljenje o tuđem uspehu nikog ne bi trebalo da zanima, jer mi nismo ti koji postavljaju validne kriterijume za to.

Piše: Tamara Radosavljević, NLP trener, www.nlpenergyhouse.com

Uspeh zahteva od nas da izaberemo šta je to što ćemo u njega uložiti. Da odredimo čega ćemo se to rado odreći kako bismo jednog dana uživali u svom ostvarenom cilju. Ljudi često o ceni koju plaćaju zarad svog uspeha razmišljaju prekasno, kada već mnogo toga potroše i izgube na tom putu.
Naše telo nikada ne zaboravi da nas upozori da smo nečeg previše dali. Da smo uložili i više nego što možemo da podnesmo. Svaki put kada u svoj cilj previše uložimo sebe, kada uložimo veliki deo svog vremena i svog sna, telo nam pošalje umor da nas upozori.

Umor nam pokazuje da se naša unutrašnja energija istrošila i da je vreme da je obnovimo. Ma koliko verovali da je „rad stvorio čoveka“ ne bi trebalo zaboraviti i to je odmor ono što čoveka čini sposobnim da se iskaže kroz rad u svom najsvetlijem izdanju. Radoholičari veruju da je osećaj umora direktni pokazatalje dobro obavljenog posla i zbog toga ga se teško odriču. Srešćete i one ljude koji ne umeju da se odmaraju i „ne rade ništa“, pa se tako vrte i „gube vreme umesto da nešto kvalitetno rade“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA