Categories Blog

Duda Alapača: I, šta kažu mitohondrije…?

I ova nova moda me nervira, ne može čovek više nigde da nađe ništa normalno, pa nismo sve građene kao barbike pa da nam sve svima stoji. I što ne mogu da nađem onu zelenu jaknu, i što sam celu kuću prevrnula naglavačke, a nje nema pa nema, a znam da je nisam nikom dala niti, daleko bilo, bacila. I nervira me što počnem da gledam film, a reklame traju po pola sata, pa onda zaboravim šta sam uopšte gledala.

I što me od sinoć boli glava i što sam popila sve što se moglo popiti i opet ne prolazi. I nervira me što su mi zagubili karton u domu zdravlja pa sad tvrde da nikada nisam ni bila kod njih a ja znam i kad sam bila i kod kog tačno lekara i sve. I nervira me što moram da im se šlihtam s čokoladom od trista grama da bi me samo saslušali, i što ništa čovek na ovom svetu ne može da završi iz prve kako je naumio. I još me nervira što mi je kafa iskipela a samo što sam oribala šporet. I nervira mi što mi i ti i tvoj tata samo pravite lom po kući pa samo idem i sklanjam za vama… I još me trista stvari nervira pa živim, šta ću…

Jer može i gore. Mnogo gore. Jer negde neko možda uopšte nema vode, ni tople, ni hladne. A nema ni telefon da pozove vodovod. Negde neko možda loži suvo granje da se zagreje. I nema posao zbog kog mora da ustane ujutro. I nema zašto da daje migavac jer je svejedno u kom pravcu ide. Neko negde uopšte nema net. Neko negde pere veš na ruke otkako zna za sebe. Neko nema problem s tim šta da obuče na posao jer svaki dan nosi jedno te isto.

3 komentara

 1. Bravo, Dudo!
  Ne sećam se kada sam pročitala ovako lepu, toplu, a svakidašnju priču. Ulepšala si mi veče. Svaka od nas je Neko iz ove priče. Hvala ti na ovom trenutku razneženosti u meni.

 2. E bas tako neko negde ima mnogo tuznu pricu …
  Nasi svakidasnji problemi su izazovi samo
  Hvala na dozi realnosti I sali

 3. Dudo u pravu si za sve
  Radim n intezivnoj I znam da je sve to tacno sto si napisla
  Hvala sto spoznajes zivot kakav jeste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA